Hörcher Gábor Drifter című többszörös díjnyertes dokumentumfilmje jelentős nemzetközi elismerésben részesült. Az Európai Filmakadémia (EFA) beválasztotta azon 15 alkotás közé, melyek közül a 3000 szakmabelit tömörítő szervezet tagjai szavazzák meg az elkövetkező hetekben a legjobb dokumentumfilm díj jelöltjeit, később pedig a nyertest. Az öt jelöltet november elején jelentik be a szervezők, végül az Európai Filmdíjak ünnepélyes díjátadóját december 12-én tartják majd Berlinben. Interjúnk az alkotókkal ITT és ITT olvasható.

Az 1988-ban alapított EFA évről-évre díjazza az európai filmtermést, jelenleg 21 kategóriában. Magyar dokumentumfilm legutóbb 1989-ben szerepelt az Európai Filmdíjak versenyében, amikor Gyarmathy Lívia és Böszörményi Géza Recsk 1950-1953. Egy titkos kényszermunkatábor története című filmje nyerte a legjobb európai dokumentumfilm díját.

Hörcher Gábor Drifter című 72 perces filmjének főszereplője egy szegénységben élő Bakony-vidéki 17 éves srác, akinek az a nagy álma, hogy raliversenyző lesz és autót épít magának. A rangos amszterdami dokumentumfilm fesztivál (IDFA) legjobb elsőfilm díjával jutalmazott magyar-német koprodukcióban készült Drifter aktuális kérdéseket vet fel a periférián élő vidéki fiatal generáció társadalmi beilleszkedésének lehetőségeiről.