A huszadik század egyik első igazi celebritásának karrierje 1936-ban kezdődött, amikor elnyerte a magyar szépségkirálynőnek járó Miss Hungary címet. 1941-ben költözött Hollywoodba, ahol pillanatok alatt hírnevet szerzett magának színészi teljesítményével, szépségével, valamint életének botrányos fejezeteivel. A művésznőt egy ízben le is tartóztatták, de a legnagyobb visszhangot híres milliomosokkal kötött házasságai váltották ki. Gábor Zsazsa kilencszer volt férjnél. Hétszer elvált, egyik házasságát alig egy hónap elteltével érvénytelenítették, jelenlegi férjével 1986 óta voltak együtt.

A színésznő első filmszerepét 35 évesen játszotta Mervyn LeRoy Öröm ránézni! című romantikus musicaljében, majd Ginger Rogers társaságában vehetett részt a We're Not Married!-ben. Az Oscar-díjas John Huston rendezte Moulin Rougeban már a film női főszereplőjeként tűnhetett fel a vásznon. 1953-ban a Lili című musicalben Mel Ferrer oldalán szerepelt, 1958-ban pedig Orson Welles rendezésében játszott A gonosz érintése című filmben maga Welles, Charlton Heston, Janet Leigh és Marlene Dietrich oldalán.

A fentieket további hatvanöt kisebb-nagyobb szerep követte, az utolsó 1993-ban, mások mellett Rob Schneiderrel és Dolly Partonnal az oldalán. 2002-ben súlyos autóbalesetet szenvedett Los Angelesben, amelynek következtében kerekesszékbe került. Humorát ugyanakkor sosem veszítette el, és provokatív megjegyzéseiben sem volt hiány. Egyik legendás mondása így szólt: „Elválni valakitől, csak mert nem szereted, legalább olyan butaság, mint megházasodni, csak mert szereted.”