Józsa Imre 1954. március 18-án született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1978-ban kapott diplomát, majd a József Attila Színházhoz szerződött. Számos színházi előadásban és filmben játszott, emellett szinkronszínészként is sokat foglalkoztatták: gyakran szólaltatta meg Nicolas Cage és Chevy Chase amerikai színészeket.

Változatos szerepekkel teli pályáján Józsa Imre játszott többek között Szigligeti Ede Liliomfi, Bereményi Géza Halmi, Bródy Sándor A tanítónő, Neil Simon Mezítláb a parkban, Horváth Péter Csaó Bambínó, Kander-Ebb-Fosse Chicago, Hasek Svejk, továbbá Brecht Koldusopera, Saint-Exupéry A kis herceg, Shakespeare Tévedések vígjátéka és Moliere Úrhatnám polgár című darabjában.

Filmes munkái között megtalálhatóak tévés alkotások és játékfilmek is, játszott a Petőfi, az Ezerkettedik éjszaka, a Naftalin, a Liszt Ferenc, a Magyar vándor, a Tibor vagyok, de hódítani akarok című filmekben, a Szomszédok című sorozatban, legutóbbi filmje az idén bemutatott Gondolj rám. A színművészt 1988-ban Jászai Mari-díjjal, 1997-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével tüntették ki.

Forrás: MTI