Múlt héten válogatást készítettünk Budapest legjobb szabadtéri mozijaiból, ahol többek közt a Budapest Rooftop Cinema különböző programjait (French Rooftop, Paramount Tetőmozi) is megemlítettük. Csütörtök este a Francia Intézettel közös vetítéssorozatuk folytatódik, amely ezúttal a Riói küldetést tűzi műsorára. Vasárnap a múlt héten elmaradt Koktélt pótolják a szervezők a Pontoon Cinébarban, hétfőn pedig újra a Corvin Club tetőteraszán Alfred Hitchcock Észak-Északnyugat című filmje kerül terítékre.

Riói küldetés

French Rooftop Cinema: Riói küldetés

A Francia Intézet és a Budapest Rooftop Cinema közös vetítéssorozata könnyed, nyárias hangulatú francia vígjátékokat vetít csütörtök esténként. A Jean Dujardin főszereplésével a Riói küldetésben 1967-et írunk, amikor Hubert Bonisseur de La Bath ügynök titkos megbízatást kap, amely szerint Rio de Janeiro-ba kell utaznia, és egy második világháborús náci tisztet kell felkutatnia. A küldetésben segítségére lesz egy rendkívül csinos Mossad-ügynöknő is.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1104750836238312/

Időpont: 2016. július 21. 21:00
Helyszín: Corvin Club tetőterasz
Kapunyitás: 19:00, Támogatói jegy: 600 HUF/ 2€

Koktél

Pontoon Cinébar: Koktél

Brian Flanigan (Tom Cruise) New Yorkba megy, hogy munkát találjon. Diploma híján azonban ez nem olyan egyszerű dolog – hogy fedezni tudja az egyetem költségeit, mixerkedni kezdett egy belvárosi bárban. Itt találkozik Doug Coughlinnal (Bryan Brown Jordan), aki a szakma legapróbb fortélyaira is megtanítja, míg végül a város leghíresebb mixerei lesznek. Brian immár egy saját, exkluzív koktélbárról álmodik, ám ehhez még több pénz kell, mint az egyetemhez. Jamaikába utazik, a mixerek paradicsomába, ahol szépek a nők és vastagok a jattok. A szépen kitervelt részleteket azonban meglehetősen összekuszálja egy váratlan fordulat: Brian fülig szerelmes lesz.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/608184076020894/

Időpont: 2016. július 24. 20:30
Helyszín: Pontoon, a belépés ingyenes


Budapest Rooftop Cinema
: Alfred Hitchcock: Észak-Északnyugat

Roger Thornhill (Cary Grant), a sikeres reklámszakember üzletfeleivel ebédel a Plaza Hotelban. Amikor mit sem sejtve feláll asztalától, éppen egy bizonyos George Kaplant keresnek az étteremben. És itt kezdődik folytatólagos pechszériája: többen is árgus szemekkel figyelik, ki jelentkezik a hívásra. Ismeretlen fegyveresek kisvártatva elrabolják, s ezzel megkezdődik hajmeresztő kalandjainak sorozata. Bár sikerül kereket oldania, üldözői a nyomában vannak, s meggyőződésük, hogy ő a titokzatos, nemzetközi hírű figura, akit el kell tenniük láb alól. Roger, hogy a bőrét mentse, megpróbál az igazi Kaplan nyomára bukkanni, de bár szállodáról szállodára jár a férfi nyomában, sehol sem akad senki, aki valóban látta volna. Tetézi a bajt, hogy már a rendőrség is a nyomában van: egy diplomata meggyilkolásával vádolják. Menekülnie kell tehát, és útközben megfejteni a rejtélyt: kik üldözik és mit akarnak tőle?

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/280983235592344/

Időpont: 2016. július 25. 21:00
Helyszín: Corvin Club tetőterasz 
Kapunyitás: 19:00, TÁmogatói: 600 HUF

Forrás: Budapest Rooftop Cinema