Eddig a filmet Budapest mellett Debrecen, Kaposvár, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szentendre, Szolnok, Veszprém, Győr, Sopron, Szarvas, Békéscsaba, Jászberény, Kecskemét, Szombathely, Zalaegerszeg, Martfű, Gyöngyös, Sárospatak, Miskolc, Veszprém, Cegléd, Nagykanizsa, Nyergesújfalu, Kisvárda, Nagykőrös, Salgótarján, Szekszárd, Tiszaújváros, Makó, Eger, Kisújszállás, Visegrád, Balatonfüred, Tapolca, Bölcske, Szigetszentmiklós, Balassagyarmat, Berettyóújfalu, Kiskunhalas, Celldömölk és Pápa közönsége ismerhette meg. Különösen nagy érdeklődés mutatkozott azokra az előadásokra, amelyekre valamelyik alkotó elkísérte a filmet, és a vetítést követően válaszolt a nézői kérdésekre.


Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas, Érdemes művész filmjeivel több, mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el korábban, szerepelt Cannes-ban (Az én XX. századom, Arany Kamera díj a legjobb elsőfilmnek), Velencében (Bűvös vadász, Tamás és Juli), Locarnóban (Simon mágus, a Zsűri különdíja) és más meghatározó fesztiválokon. Legutóbbi munkája az HBO-n nagy sikerrel játszott Terápia című sorozat volt, amelyet Gigor Attilával közösen rendezett.

Testről és lélekről: A természet csodái

„A nyers valóság és a misztikum keveredése önmagában is izgalmas alap, a film ereje azonban mindenekelőtt az érzelmek fokozásában és az apró gesztusokban rejlik. A gallér igazítása, az elejtett toll, az ujjdobolás, a hátrasimított haj - mind olyan pillanatok, amelyektől a szereplők hús-vér embernek tetszenek."

A film az Inforg-M&M Film gyártásában, a Filmalap 420 millió forintos gyártási támogatásával készült. Producerei Mécs Mónika (Konyec, Kaméleon, Pánik, Csak a szél, Csicska), Muhi András (Rengeteg, Dealer, Womb – Méh, Csak a szél), valamint Mesterházy Ernő (Konyec, Liliom ösvény), operatőre Herbai Máté (A nyomozó, Utolsó idők, Kút). Magyarországon forgalmazza a Mozinet.

Forrás: Mozinet