A kiállításon a Filmintézet Képzési igazgatóság Fast Forward Program filmplakát készítő workshopján tavaly készült plakátok láthatóak. A műhelymunka résztvevői brief alapján tervezhettek filmplakátot egy akkor még csak készülőben lévő nagyjátékfilmhez, a Cicaverzumhoz az OPLA grafikusainak vezetésével.

A workshopon a brief meghallgatása után vázlatok készítésére és a plakát tervezésére, technikai kivitelezésre manuális technikák használatával volt lehetőség. A plakátok digitális feldolgozása (utómunka, retusálás, tipografálás) otthoni utómunka során történt, amelyhez a workshop vezetői további konzultációt biztosítottak.
 
A kiállítás megnyitója az alkotók részételével: 2023. október 25. 18:00

Helyszín: Restro Puskin kávézó (1052 Budapest, Semmelweis u. 2.)


 
A plakátok alkotói:

Faur Elina, Habony Ágota, Icsa Vivien, Imre Zsófia, Kecskés Kristóf, Ládi Brigitta, Máthé Erika, Pataki Lili, Simor Péter, Tálas Vanda, Tóthová Veronika, Turóczi Panka, Várnay Zsuzsanna
 
Az OPLA egy művészeti projekt, amely kiemelten a plakátművészettel és ahhoz kapcsolódó művészeti jelenségekkel, irányzatokkal foglalkozik. Célunk a nemzetközi plakátművészeti élethez kapcsolódva a magyar plakátművészet életben tartása, népszerűsítése. A klasszikus mesterek és az évről-évre felbukkanó plakáttal foglalkozó fiatal tehetségek közötti folyamatos párbeszéd működtetése, a plakát egyedi vizuális költészeti nyelvének megőrzése.