A torinói ló című Tarr Béla film nemzetközi koprodukcióban készült a T.T. Filmműhely, a francia MPM Film, a svájci VEGA Film, a német zero Fiction és az amerikai WWW részvételével, a Magyar Mozgókép Közalapítvány, az OKM és az NKA támogatásával.

 



Nézd meg A torinói ló előzetesét!


Tarr Béla nyolcadik játékfilmjét állandó alkotótársaival közösen jegyzi. A forgatókönyvet Krasznahorkai László írása alapján Krasznahorkai László és Tarr Béla írta. A film társrendezője és vágója Hranitzky Ágnes, zeneszerzője Víg Mihály. A filmet Fred Kelemen fényképezte, delegált producere Téni Gábor. A torinói ló-ban a Tarr-filmekből jól ismert Bók Erika, Derzsi János és Kormos Mihály látható.

Tarr Béla legutóbbi alkotása kiemelkedő sikert aratott februárban a berlini filmfesztiválon tartott világpremieren: a zsűri nagydíját és a filmkritikusok díjat is elnyerte. A torinói ló című filmet azóta számos rangos filmművészeti fórum tűzte műsorra világszerte, az isztambuli, a dubrovniki, a jeruzsálemi, az újvidéki és a jereváni nemzetközi filmfesztiválok életműdíjjal méltatták Tarr munkásságát az elmúlt hónapokban.

A torinói ló című filmet eddig 39 ország forgalmazói vásárolták meg, köztük olyanok, mint Oroszország, Japán, Brazília és az Egyesült Államok.

A torinói ló című alkotást hamarosan az amerikai kontinens két legfontosabb filmfesztiválja is műsorra tűzi: a jövő héten kezdődő torontói seregszemle Masters válogatásában, majd októberben a Film Society of Lincoln Center szervezte New York-i filmfesztiválon is látható lesz. Rövidesen moziforgalmazásban is megjelenik Tarr Béla filmje az Egyesült Államokban a Cinema Guild forgalmazásában.