Digitális technikát kapott a zalaegerszegi art mozi, a fejlesztést az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati úton 9 millió forinttal támogatta, a város pedig 4 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez.

A beruházással régóta várt álom valósult meg a zalai megyeszékhelyen, megszűnik a hagyományos filmvetítés, az art mozit végre sikerült digitális technikával ellátni. A több mint félszáz embert befogadó teremben május hatodikától minőségi filmvetítéssel várják a közönséget - mondta el Kondor Anita, a Keresztúri művelődési központ igazgatója. Hozzátette: a tapasztalatok szerint a digitális technikára történő átállást követően minden városban fellendült a nézők száma, így Zalaegerszegen is erre lehet számítani.

A zalaegerszegi art moziban április közepétől megkezdődnek a próbavetítések. Az ünnepélyes megnyitót május hatodikán tartják. A tervek szerint a hét minden napján lesznek vetítések. Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere kiemelte: a mozizás továbbra is biztosított lesz az önkormányzati fenntartású intézményben, ahol gazdag kínálattal, például művészfilmekkel és magyar alkotásokkal is várják a nézőket.

(Forrás: MTI)