A közeljövőben játszódó thriller főszereplője Heller Miklós, a T.-i Egyetem filmtudományi tanszékének oktatója, akit az őszi szemeszter utolsó munkahetén azzal a hírrel fogadnak, hogy kollégáját, Juditot elgázolta egy részeg autós. Hamarosan arra is fény derül, hogy a nő egy Heller számára ismeretlen kutatásban vett részt, amit a pszichológia tanszék vezetője, dr. Hess Ottó koordinált. Heller végül összeáll egy újságíróval, aki Hess gyanús ügyei és Judit halála után nyomoz; nemsokára arra kell rádöbbennie, hogy az intézmény alagsora olyan szürreális borzalmakat rejt, amilyeneket eddig még a kedvenc horrorfilmjeiben sem látott.

A kötet alacsony példányszámban, egyedi designnal, színes illusztrációkkal (festett celluloidkockák) érkezik, limitált helyen lehet majd kapni, a Prae kiadó honlapján. „Igazi 2 in 1 csemege lesz a cronenbergi ihletésű ponyvák és a niche art book-ok kedvelőinek" - mondja a szerző. „Szeretem a zsánert (horror/thriller) és szerettem volna írni egyet, ami egy olyan közegben játszódik, amit ismerek. Más mélyebb motivációm nem volt. De hát egy szörnyes horrorról beszélünk, nem a Párhuzamos történetekről."

Lichter Péter rövid és egész estés hosszúságú kísérleti filmjeit számos hazai és nemzetközi fesztiválon ismerték el, nevéhez fűződik az 52-es filmes sorozat, Kubrick-akció című első regényét 2022-ben Margó-díjra jelölték.

A kötet a Prae kiadó és a 16:9 Könyvműhely együttműködéseként jelenik meg.

Forrás: Lichter Péter