A fesztivál célja szorosabb kapcsolat kialakítása a Közép-kelet Európai film- és televíziós szakemberek között, valamint bemutatni és megmérettetni az elmúlt két évben készült dokumentumfilmeket. A fesztiválra 2004–2006-ben készült alkotásokkal lehet nevezni március 31.-ig.

Nevezni az alábbi kategóriákban lehet:
-         TUDOMÁNY.DOK – néprajzi, antropológiai, tudományos dokuk
-         TÖRTÉNELEM.DOK – történelmi témájú dokuk (az évfordulóra való                                      tekintettel különösen 1956-os témájú dokuk
-         MŰVÉSZET.DOK – képzőművészeti és irodalmi témájú dokumentumfilmek
-         TERMÉSZET.DOK – természettel foglalkozó dokumentumfilmek
-         FIKCIÓS.DOK – fikciós elemekkel készített dokumentumfilmek
-         KISÉRLET.DOK – kisérleti dokumntumfilm
-         PORTRÉ.DOK – portréfilmek
-         ÉV.DOK – a fenti kategóriákba be nem sorolható dokumentumfilmek

A fesztiválra minden alkotó maximum három alkotással jelentkezhet, nevezési díj nélkül. A filmeket DVD–n várják, a megjelölt postafiók címre (1530 Budapest, Pf.28.), a jelentkezési lapokat pedig levélben illetve on-line kérik. A romániai alkotók a megadott határidőig a bukaresti Magyar Kulturális Intézet címére is eljuttathatják DVD-re írt pályaműveiket (Magyar Kulturális Intézet, 020935. Bukarest, Str.Batistei nr. 39.Tel: 21/317.0090) A pályázatra írják rá: Film.dok III.

A pályázat leadási határideje: 2006. március 31.

A rendezvényen rendezői, operatőri, szerkesztői díjat adnak át egy-egy magyar és román szakembernek, továbbá a legjobb három alkotás is elismerésben részesül, valamint a diák, sajtó és közönség elismerését is átnyújtják. Szeretnék szorgalmazni a díjazott filmek sugárzását a román és magyar közszolgálati televíziókban. Ennek érdekében filmszerkesztőket, műsorfelelős szakembereket is meghívnak a FILM.DOK-ra.

A fesztiválon a filmek vetítésén kívül más kulturális programokkal és estekkel színesítik rendezvényünket.A fesztivál ideje alatt a versenybe beválogatott alkotások egy képviselőjének teljes ellátását vállalják.

További információkat a www.dok.ro weblapunkon olvashatnak.