Esti Kornél csodálatos utazása Ankarába

Húsz éves az ankarai filmfesztivál, ezért műsorra tűzik Pacskovszky József Esti Kornél csodálatos utazása című rendezését, mert nagy sikerrel mutatták be a fesztiválon 1996-ban. Emellett hat magyar filmet is bemutatnak: Mundruczó Kornél Delta című drámája és Moldoványi Ferenc Másik bolygó című kreatív dokumentumfilmje mellett Lakatos Róbert Bahrtalo! című road movie-ja lesz látható, melyet a rendező személyesen mutat be az ankarai filmfesztivál közönségének. A programot három magyar rövidfilm is színesít: Cakó Ferenc Arc című animációja, Papp Szilvia Ha(g)y című rövidfilmje és Gothár Péter Tanúvallomás című legutóbbi rendezése is lesz látható Ankarában.

A Konyec Japánban

A japán mozik is műsorikra tűzik Rohonyi Gábor első rendezését, a Konyecet, amely a 38. Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb zsánerfilmnek járó elismerést. A filmet Magyarországon a HungariCom forgalmazta, a japánoknál viszont egy ilyen impozáns plakát segíti majd a közönségsikert:




Nemes Gyula új filmterve Szófiában
Nemes Gyula Zero című filmterve, egy anarchista-terrorista vígjáték meghívást kapott a szófiai koprodukciós filmvásárra. Ezen a jelentős nemzetközi találkozón fiatal rendezők második nagyjátékfilm-terveikhez találhatnak külföldi támogatókat. A Velencében szerepelt Egyetleneim után Nemes Gyula egy nagyobb költségvetésű, több országban készülő terven dolgozik. A film gyártója a Playtime, amely Magyarország első filmes cége, ahol a rendezők egymás filmjeinek producerei. A film produceri képviseletében Nemes Jeles László is jelen lesz a filmfesztiválon, ahol Türelem című filmjét az Európai Filmakadémia válogatásában vetítik. Nemes Gyula Letűnt világ című filmje ugyancsak szerepel a fesztiválon - tájékoztatott minket a rendező emailben.