Christian Bale játssza Frankenstein szörnyét a The Bride című filmben - adta hírül a Variety. A rendező a legutóbbi kamerapróbán készített fotókat tett közzé, amiken Christian Bale méretes hegekkel, Jessie Buckley pedig szőke hajjal látható.

A korábban színészként ismert Maggie Gyllenhaalnak ez lesz a második nagyjátékfilmes rendezése a 2021-es Elveszett lány után, amit három Oscarra jelöltek, többek között Jessie Buckley-t is a legjobb mellékszereplő kategóriájában.

A The Bride a Warner Bros. kötelékében készül, Buckley és Bale mellett pedig olyan színészek tűnnek majd fel benne, mint Penélope Cruz, Peter Sarsgaard és Annette Bening. A film operatőre Lawrence Sher, aki korábban Todd Philips filmjein dolgozott, ő fényképezte a Másnaposok-trilógiát, a Haverok fegyverben-t és Jokert is, utóbbiért Oscarra jelölték.

Nem Gyllenhaal filmje az egyetlen Frankenstein-feldolgozás, ami készül. Guillermo del Toro a Netflixnek készíti a saját változatát, amiben többek között Oscar Isaac, Mia Goth, Lars Mikkelsen és Christoph Waltz szerepelnek majd.

A The Bride jelen állás szerint 2025. október 2-án indul a mozikban.