A szórakoztató műsorok első kategóriájában a Győzike Miamiban mérkőzik a Megasztár végső döntőjével és a Táncreakció egyik tavalyi adásával. Más szekciókban a kereskedelmi tévék és az MTV színes riportjai, tényfeltáró-oknyomozó műsorai csapnak össze egymással. Az ORTT által kiemelt fontosságúnak nevezett dokumentumfilm-műsorok  – különösen a határon túli műhelyek produkciói – között a Dunatáj Alapítvány Csigavára, az idei filmszemlén is bemutatott Drágim, vagy az egyéni alkotásként nevezett Székelyföldi szolgasorsok is szerepel.

A huszonöt szakemberből álló kategóriazsűri rostálja majd ki azt a hat-hat nevezett alkotást, amik egy ettől független bírálóbizottság elé kerülnek. Ennek a kilenc tagú zsűrinek Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója az elnöke. Kategóriánként egy díj sorsáról fognak dönteni, emellett három alkotói díjat is odaítélnek, egyiket egy műsorvezető veheti majd át, további kettőt rendezők, szerkesztők, operatőrök, vágók, díszlettervezők és stylistok, vagy speciális effektek megvalósítói között osztanak ki. A közönség is ítéletet mondhat, az Aranyszarvas-díjat a publikum legkedvesebb televíziós személyisége és legkedvesebb televíziós műsora kaphatja  - értéküket Szilágyi G. Gábor, a Tvr-hét főszerkesztője szerint a „közönség szeretete adja” -, ami két uncia aranyban mérhető. A budapesti Nemzeti Galériában április 5-én megrendezésre kerülő Gálaest végére a diákzsűri által két kategóriában odaítélt Tévéfotel Díj teszi a pontot. A fesztivál díjait megtestesítő díjalakzat Sipos Mária képzőművész alkotása.

A Televíziós Műsorfesztiválon a versenyművek vetítése mellett sor kerül Pálos György Sztornó című filmjének pécsi díszbemutatójára, ahol a helybéli Lovasi András is jelen lesz, és a vetítést követően koncertet ad Kis Csillag zenekarával. A szórakoztató és közönségprogramokkal párhuzamosan szakmai programok is szerepelnek a kínálatban, a Televíziózás 2006 szakmai fórum és előadássorozat keretein belül médiaszakértők, zsűritagok elemzik a pályaműveket, a rendszerváltás óta kialakult áramlatokat, a televíziózás jövőbeli alakulásának irányvonalait.