A Születés a New Line Cinema Stúdiónál készül, amelyet Catherine Hardwicke (Dogtown urai, Tizenhárom) rendez, aki részt vett a Vanília égbolt vagy a Sivatagi cápák elkészítésében.

A legújabb mítosz-feldolgozás erőteljesen női szemszögből meséli el Mária és József Krisztus előtti életét, mint szerelmük, hűségük és hitük próbatételét. A forgatókönyv alapján nyomon követhetjük a Názárettől Betlehemig tartó utazást, és olyan bibliai figurák tűnnek fel, mint Heródes király Keresztelő Szent János, és a három keleti király.

A tizenöt éves Castle-Hughes a legfiatalabb színésznő, akit Oscar-díjra jelöltek. A félig ausztrál, félig maori szülők gyermeke 2002-ben tört be a filmes köztudatba, akkor került mozikba a nálunk is játszott Bálnalovas  című dráma. A film számos komoly nemzetközi elismerést gyűjtött be, az amerikai akadémiai jelölés mellett 2004-ben Castle-Hughes elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó BAFTA díjat.

A bálnalovas legutóbb Georges Lucas Star Wars-lezáró Sith-ek bosszújá-ba ugrott be egy rövid szerepre, Naboo hercegnőjét alakította.

A Születés forgatási munkálatai május 1-én kezdődnek Marokkóban és Olaszországban, a New Line pedig december 1-re már a mozikban szeretné vetíteni a filmet.