Szeptemberben kezdődik a Hortobágyon élő vadlovak életét bemutató nagyszabású természetfilm, a Vad Magyarország 2 – A vadlovak földjén négyévszakos forgatása. A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága 110 millió forintos gyártási támogatást szavazott meg Török Zoltán rendező-producer készülő mozifilmjének.

A hortobágyi puszta élővilágát újszerűen, egy taki, azaz Mongoliából származó különleges vadló csikó izgalmas és küzdelmekkel teli történetén keresztül bemutató film operatőre Jan Henriksson, Mosonyi Szabolcs és a rendező-producer Török Zoltán lesz, a vágó Hargittai László, a hangmérnök Várhegyi Rudolf. A forgatás a Hortobágyi Nemzeti Parkban lesz. A Vad Magyarország 2 – A vadlovak földjén magyar-német-osztrák-svéd koprodukcióban készül, és a tervek szerint 2020-ban lesz először látható, a mozifilm verzió mellett egy rövidebb tévéfilmváltozat is készül.  

Török Zoltán és alkotótársai újszerű természetfilmes látásmódjukkal és lenyűgöző képi világukkal 2011-ben kirobbanó sikert értek el Vad Magyarország – A vizek birodalma című alkotásukkal. A film kimagasló eredményt ért el moziforgalmazásban és világszerte húsz országban díjazták rangos nemzetközi filmfesztiválok.  

A forgatást a Facebook-on lehet majd követni.

Fotó: Szilágyi Attila / Wild Tales Productions

Forrás: Filmalap