Egy mellőzött idős színész, akit hajdanán egy Poirot-szerű szerep tett híressé, saját szakállára nyomozni kezd a mindentől távol eső színészotthon falai között. Ahogy egymás után módszeresen kihallgatja a gyanúsítottakat, rá kell jönnie, hogy a tettest megtalálni ennyi kitűnő színész között mesterdetektívhez méltó feladat lesz. „Ne felejtsd el, ezek színészek! Főállásban hazudnak – épp ezért lesz pokolian nehéz dolgunk” – mondja a detektívnek felcsapó főszereplő, Tolnai Tivadar, akit a filmben Kern András alakít.

A Ma este gyilkolunk krimi-vígjátékban egy sor színészlegenda – Kern András mellett Pogány Judit, Jordán Tamás, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Hámori Ildikó, Bálint András, Bánsági Ildikó és Takács Kati – játszik. A fiatalabb generációból szintén számos kiváló művész kapott szerepet: Hermányi Mariann, Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Závodszky Noémi, Gyöngyösi Zoltán, Keresztes Tamás, Herczeg Adrienn, Elek Ferenc és Pál András.

A fordulatos krimi-komédia forgatókönyvírója Köbli Norbert, rendezője Fazakas Péter, akik A játszma után ismét együtt dolgoznak. A korábbi hírek még úgy szóltak, hogy Csányi Sándor rendezi a filmet, és szerepel benne Tenki Réka, ők már nem tagjai az alkotói gárdának, ennek az oka nem szerepel az NFI közleményében. Az operatőri feladatokat Balázs István Balázs látja el.

A forgatás a tervek szerint július végéig tart. A film jeleneteit egy különleges helyszínen, a ráckeresztúri Brauch-kastélyban és annak kertjében veszik fel. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő Ma este gyilkolunk várhatóan 2024 februárjában kerül majd a mozikba.

Forrás: NFI