2017. 05. 03. filmhu

Pályázatot hirdet a FilmJus

Forgatókönyvírásra, fejlesztésre, filmelőkészítésre várják a pályaműveket

A Filmjus Alapítvány sok éves hagyományát folytatva idén is kiírta forgatókönyvírásra és fejlesztésre, valamint filmelőkészítésre felhívó pályázatát. A műfaji megkötöttség nélkül pályázat célja, hogy segítse az eredeti, magyar művek megszületését.

A FILMJUS Alapítvány pályázatot hirdet műfaji megkötöttség nélkül forgatókönyvírásra vagy fejlesztésre, filmelőkészítésre. A pályázatra fordítható összeg: 12.000.000.- Ft A pályázat célja, hogy eredeti, magyar művek szülessenek. Alapítványi támogatást nyújtanak a pályázaton nyerteseknek az alkotói munka feltételeinek javításához, a forgatókönyv megírásához vagy annak előkészítéséhez (pl. gépelés, fordítás, anyaggyűjtés, terepszemle stb.). Forgatásra az elnyert összeg nem fordítható. A pályázaton korábban már díjazott művel ismét részt venni nem lehet, annak fejlesztett változatával sem.

A pályázaton való részvétel feltételei:

A pályázaton csak bejegyzett cégek indulhatnak.

A pályázati dokumentáció kötelező elemei:

a. Kitöltött adatlap az ellenőrzési listával (4 példányban). Az ellenőrzési lista is kitöltendő értelemszerűen. (letölthető a Filmjus Egyesület honlapjáról a Filmjus Alapítvány hírei között)

b. Játékfilm esetében szinopszis (4 példányban) és treatment (min. 10 oldal terjedelemben, 4 példányban). Ha már van forgatókönyv 4 példányban. (Ha van forg. könyv, nem kell treatment!)

c. TV film, filmsorozat (max. 10 rész) esetében szinopszis, treatment min. 5 oldal terjedelemben (4 példányban), ha már van forgatókönyv (4 példányban). (Ha van forg. könyv, nem kell treatment!)

d. Kisjátékfilm, kísérleti film estében szinopszis (4 példányban), ha készült forgatókönyv, akkor a forgatókönyv, ha nem készült forgatókönyv, akkor treatment min. 3 oldalban (4 példányban).

e. Animáció esetén szinopszis, grafikai terv, és/vagy elkészült story board (2 példányban).

f. Dokumentumfilm és ismeretterjesztő film esetében részletes szinopszis min. 3 oldal (4 példányban).

g. Szerzői koncepció: a pályázaton való részvétel külön indoklásával, ha a forgatókönyvíró nem azonos a rendezővel, akkor a forgatókönyvíró koncepciója (4 példányban).

h. Szakmai életrajz 4 példányban.

i. Jogtisztaságot igazoló okiratok, illetve az alkotók erre vonatkozó nyilatkozata adaptáció esetén (mely szerint a szerző rendelkezik a felhasználás jogával) 4 példányban. Saját mű esetében elegendő az adatlapon található nyilatkozat kitöltése, aláírása.

j. A pályázati díj 10.000,- Ft, melyet a Filmjus Alapítvány 10201006-50153268-00000000 (Kereskedelmi és Hitelbank) számlaszámára kell befizetni.

k. A 10.000,- Ft-os pályázati díj befizetésének igazolása, banki átutalás fénymásolatának csatolása 1 példányban. (Csak banki átutalást fogadunk el!)

A pályázat beadási határideje: 2017. szeptember 6., szerda.

A pályázatokat postán a FILMJUS ALAPÍTVÁNY (Filmes Ház, 1092. Budapest, Ráday u. 31/K.) címére kérik küldeni, vagy ugyanott személyesen lehet leadni munkanapokon 10-16 óráig, pénteken 13 óráig a FILMJUS Alapítvány irodájában. (Panyi Zsuzsa tel: 0630/380-43-36) A pályázat érvénytelen, ha a postai bélyegző 2017. szeptember 6-a utáni, vagy a személyes beadás nem történik meg a jelzett időpontig. A pályázat akkor is érvénytelen, ha nem felel meg a fenti követelmények egyikének, illetve ha az előző években nyertes pályázó új pályaművének benyújtása előtt pályázati beszámolási kötelezettségének nem tett eleget. Az Alapítvány a pályázat hiányos beküldése esetén hiánypótlást kérhet 1 hetes határidővel. A pályázatokat a FILMJUS ALAPÍTVÁNY kuratóriuma által felkért eseti bírálóbizottság előterjesztése alapján a Kuratórium bírálja el: 2017. november 22-ig.

A pályázaton való részvétel feltételeiről bővebben a FilmJus oldalán olvashatnak.

(Forrás: FilmJus)

Még több magazin

magazin

A rozsdás kapcsolatok mindig a szeméttelepen végzik

Kritika a Robotálmok című filmről

A régi barátok olyanok, mint az exek: volt köztetek valami, de már nem emlékszel pontosan mi, és nehéz róla beszélni. Az idő torzít, megszépít, de…

tovább

magazin

Van valami közös ezekben az osztrák és magyar diplomafilmekben

FreeSZFE VS Filmakademie Wien

Boldog-e egy színésznő a Berlinale vörös szőnyegén? Mi történik, ha egy muzulmán kamaszlány leveszi a kendőjét? Megváltoznánk, ha más anyagi…

tovább

Lefkovicsék gyászolnak

Breier Ádám első nagyjátékfilmje egyszerre nevetett és ríkat meg, miközben egy sokak számára ismeretlen világba kalauzol el. Ha csak egy kellemes vasárnap délutáni családi dramedy lenne, akkor is szeretnénk, de a Lefkovicsék gyászolnak ennél sokkal többet ad és fontos űrt tölt be a magyar filmek között.

Filmhu podcast #87: Szabó Kimmel Tamás

Filmhu podcast #86: Breier Ádám

Három pasi és a nagy córesz – végre láthatóvá válik a 21. századi magyar zsidó sors

a teljes dosszié

Rendezőnők a magyar filmtörténetben

Nők, akik áttörték az üvegplafont, és rendezőkké tudtak válni a sokáig férfiak uralta magyar filmszakmában. Honnan jöttek ezek az úttörő nők? Hogyan jutottak el az első filmjükig? És hogyan folytatódott a pályájuk? Szederkényi Olga exkluzív portrésorozata a kezdetektől a rendszerváltásig új megvilágításba helyezve vizsgálja a magyar filmtörténetet.

Dr. Balázs Mária, aki öt percig gondolkodhatott, hogy lesz-e ő az első magyar filmrendezőnő

Filmhu podcast #88: Szederkényi Olga és a magyar filmrendezőnők

Riedl Klára, a filmrendezőnő, aki “magyar népi filmmel” futott be 1939-ben

a teljes dosszié
 
hirdetés
 
hirdetés
 
- Kedves, és vicces, és érzékeny, és szenvedélyes...
- Gabi, ez egy nő!

Társas játék

Oszd meg! Az összes idézet