Gigor Attila a rendezői versenyben a Golden Drumon

Gosztonyi Csaba, a Carbon Group ügyvezetője, a Golden Drum tanácsadótestületének magyarországi tagja, és Pálfi György Nem vagyok a barátod című filmjének András nevű szereplője A nyomozó rendezőjét, a MEH-nek készített esélyegyenlőségi szpotjával legutóbb Arany Pengét nyerő Gigor Attilát kérte fel a versengésre. A Studio Drumnak tavaly nem volt magyar meghívottja, 2007-ben azonban Ujj Mészáros Károly megnyerte a versenyt. A Golden Drum Európa egyik legrangosabb kommunikációs seregszemléje. A szlovéniai Porotorzsban rendezett egyhetes fesztivál és konferencia a világ neves márkatanácsadóinak és kreatívjainak részvételével zajlik 2009. október 4-9-ig.

Az Arany Penge díjas reklám itt.


Hamburgi fődíj Nemes Gyulának

A hamburgi filmfesztivál fődíját – a seregszemle negyedszázados története során először – magyar alkotó nyerte el. A nemzetközi zsűri Nemes Gyula Letűnt világ című 20 perces dokumentumfilmjét az „élet ritmusára rímelő snittekért és a film gazdag textúrája által életre keltett képi világáért” a fesztivál fődíjával méltatta.
A híres prágai FAMU-n végzett Nemes Gyula alkotása, a Letűnt világ, nem csak Hamburgban az első magyar díjazott, hiszen tavaly júliusban - szintén első magyar alkotóként - elnyerte a 43. Karlovy Vary filmfesztivál legjobb rövid dokumentumfilmjének járó Kristály Glóbusz díjat. A Letűnt világ az Absolut Film és a Duna Műhely koprodukciójában készült 2008-ban, Bukarestben, Houstonban, Pamplonában, Ravennában és Nicosiában nyert fesztiváldíjakat.

A Letűnt világ előző része, A mulandóság gátja:



Filmes magazint indít az MTV

A Magyar Televízió június 14-én, vasárnap 18.55-től indítja Több Mint Mozi című magazinműsorát az m1-en. Az első adás a Rockhajó című film premierje kapcsán a hazai kalózrádiók múltját kutatja: mit hallhattak az éterben a magyarok, amikor a ’60-as évek Angliájában egy csapásra hihetetlenül népszerű lett egy engedély nélkül működő, de a nap huszonnégy órájában pop és rock zenét sugárzó adó. A művészbejáróban Hajdu Szabolcs mesél a Bibliotheque Pascal forgatásának és utómunkájának nehézségeiről. A stáblista rovat Gauder Áron animációs filmes új, készülőben lévő alkotásából mutat be részleteket, és a június 17-én startoló IX. Kecskeméti Animációs Film Fesztivál programajánlója sem marad ki.