Hamisítatlan budapesti sztori a romkocsma és bulinegyed kialakulása, melynek létrejöttében számos izgalmas egyéniség vett részt. Az ő történeteiken keresztül részesévé válhatunk ennek a különös világnak.

A Romokból című dokumentumfilm-sorozat végigvezeti a nézőt a romkocsmák hőskorától napjaink bulinegyedéig. Az első két epizód az underground és romkocsma kultúra meghatározó, kultikus helyeit és olyan helyek alapítóinak a történeteit mutatja be, mint például a Tilos az Á, Ráckert, Szimpla, Szóda, Zöld Pardon és a Grund.

Az alapítókon, létrehozókon túl számos ismert személyiség is feltűnik, akik különféle módon kötődtek, kötődnek ehhez az ízig-vérig budapesti sztorihoz. A szereplők többek között Szabó Győző, Ónodi Eszter, Döbrösi Laura, Reisz Gábor, Nagy Zsolt, Bauxit, Kollár-Klemencz László, Závada Péter, Janklovics Péter, Grecsó Zoltán, Torres Dani.

A sorozat rendezői Csizmadia Attila, Sipos Bence és Molvay Norbert, producere producere Rajnai György, co-producere a Jumpcut Productions, showrunnere Csizmadia Attila.

A első epizód április 24-én 20 órától lesz elérhető a sorozat YouTube csatornáján. A további epizódok hetente, keddenként kerülnek fel a csatornára.

Forrás: A produkció közleménye