A Litera irodalmi portál 20 éves fennállása óta először először fordul az olvasókhoz a kéréssel, hogy támogassák az oldal működését. Aki rendszeresen támogatja kisebb (havi 2000 vagy 4000 forinttal) vagy egyszeri nagyobb összeggel a Literát, minden hétfőn exkluzív, friss alkotást kap, élő irodalmunk színe-javából küldenek a klubtagok számára havonta 4 művet „A hét írói”-tól, akikkel azon a héten kiemelten foglalkoznak a nyilvános felületeinken.

Emellet hírlevélben válogatják ki a támogatóknak hétvégére a legfontosabb olvasnivalókat az oldalról, klubtalálkozókat szerveznek, és különböző kedvezményeket biztosítanak számukra a rendezvényeken, dedikált könyvekkel és könyvcsomag-sorsolással köszönik meg a segítségüket. Minden adományt a szerkesztőségre, szerzői honoráriumra, informatikára, üzemeltetésre és a coworking irody fenntartására fordítanak.

Május 10-én indul az egyhónapos támogatói kampány, bővebben a Litera támogatói aloldalán lehet róla olvasni, ahol a Litera Klubhoz is lehet csatlakozni.

A Litera mellett a Filmhu kiadója is Csejdy András.

Forrás: Litera / A Litera szerkesztősége, 2023 / Fotó: Oláh Gergely Máté