Idén is megrendezik a mára már hagyományossá vált Prizma Filmtalálkozót, amely nem pusztán vallási kérdéseket kíván feszegetni vagy a vallásos élet különböző formáit bemutatni. Szeretnék a két évvel ezelőtt megkezdett úton továbbhaladni, még tovább tágítani a kört és a hitélettel foglalkozó gondolatokat ki kívánják egészíteni, minden olyan alkotással, amelyik az ember lelki, szakrális és spirituális igényeivel foglalkozik. Sőt, ahogy a prizma szórja szét a fényt ezer színre, úgy szeretnék bemutatni azt a sokszínűséget, amellyel az emberek keresik a helyes irányt az „Egy”-hez.

A filmtalálkozóra nevezhető minden olyan alkotás, amely választ keres a hit, a szeretet, a család, a szokások, az identitás kérdéseire. Igyekeznek teljesen nyitottak lenni, de politikai témákat nem tudnak felvállalni. A Fórum Film Alapítvány honlapjáról letölthető nevezési lapon megjelöltek két választható kategóriát, ne mulasszák el kitölteni a rublikát. Minden filmkészítő műhely maximum két művel jelentkezhet a versenyre, a többi filmjét információs programban vetítik. A találkozó nemzetközi, természetesen – ahogy eddig is – várják a határon túli műhelyek nevezését is.

Nevezési határidő: 2006. március 20.

Helyszín: Ráday utcai Filmesház ( 1092 Budapest, Ráday utca 31/K)

A nevezési lap letölthető: www.forumfilm.hu oldalról, vagy innen.

További információk: Fórum Film Alapítvány (1145 Budapest, Róna utca 174. Tel/fax: 220-5413, e-mail:forumfilm@invitel.hu)

sajtófelelős: Jankó Judit, 06 30 9492 511