hír
Filmtörténeti mozimaraton az Odeonnal

Filmtörténeti mozimaraton az Odeonnal

Az Odeon 2013-ban Hetvenkedő címmel hetven filmből álló magyar filmtörténeti vetítéssorozatot indít a Lurdy Házban, ahol a közönség az elmúlt hetven év legkedveltebb alkotásait tekintheti meg.

bővebben
  • Filmgyári capriccio - werkfotók a múltból Még egy hónapig nézhető meg a Filmgyári capriccio II. – Színészek és színésznők werkfotó kiállítás az Országos Széchényi Könyvtárban.
  • Sci-fi törtritmusban Egy ICR nevű dj és producer másfél órányi összeállítást készített a sci-fi filmtörténetből 1902-tól 2013-ig.
  • Más utakon Kínosnak érezte, hogy diplomája van, Lennonék miatt lett filmrendező,a nyolcvanas évek magyar undergroundjában pedig családtagnak számított.Ma lenne 60 éves Xantus János.
  • A természet kamaraszínpadán Száz éve született a magyar ismeretterjesztő film egyik első rendezője, Kollányi Ágoston, aki Babitscsal cimborált, és többször megjárta a cannes-i filmfesztivált.
  • CineClassics: "Ne vedd magad soha komolyan" Ötödik alkalommal rendezte meg a Jameson Cinefest filmtörténeti programját. Idén Trauner Sándorra, a 20 éve elhunyt, Oscar-díjas díszlettervezőre emlékeztek Miskolcon.
a videó nem található

Csend és kiáltás

a videó nem található

Egy eltűnt zsáner nyomában - A szocialista krimi

A saját szobádban, a saját szolgálati fegyvereddel meg akarod ölni a saját apádat?

Rendező Szabó István
Szereplők Cserhalmi György (Hans Miklas)
Krystyna Janda (Barbara Brukner)
Klaus Maria Brandauer (Hendrik Höfgen)
Rolf Hoppe (Tábornagy)
Karin Boyd (Juliette Martens)
apapa65 - 2014. március 26. 21:36

Vadvirágos patika

Kár, hogy se megvenni, se megnézni vagy letölteni nem lehet ezt a szép filmet. A NAVA oldalán lehetett egy percet nézni belőle, de már azt sem lehet. Akkor meg minek kell a népet bosszantani azzal, ho[...] forum
Moka - 2014. január 22. 09:19

Hölgyeim és Uraim, megjelenik DVD-n a Final Cut!

Jó hír. A segédanyag miről szól? forum
f.r.a.n.k. - 2013. november 2. 19:48

Sose halunk meg?

EXT. MAROS / MEZŐ - NAPPALMásnap június 8-án, körülbelül déli 12 és 1 óra közt, akeresztesek «megszámlálhatatlan» sereggel keltek át a Marosons azonnal teljes erővel kezdték ostromolni a várat. Solymo[...] forum
Vedd meg!