hír
Filmtörténeti mozimaraton az Odeonnal

Filmtörténeti mozimaraton az Odeonnal

Az Odeon 2013-ban Hetvenkedő címmel hetven filmből álló magyar filmtörténeti vetítéssorozatot indít a Lurdy Házban, ahol a közönség az elmúlt hetven év legkedveltebb alkotásait tekintheti meg.

bővebben
  • Filmgyári capriccio - werkfotók a múltból Még egy hónapig nézhető meg a Filmgyári capriccio II. – Színészek és színésznők werkfotó kiállítás az Országos Széchényi Könyvtárban.
  • Sci-fi törtritmusban Egy ICR nevű dj és producer másfél órányi összeállítást készített a sci-fi filmtörténetből 1902-tól 2013-ig.
  • Más utakon Kínosnak érezte, hogy diplomája van, Lennonék miatt lett filmrendező,a nyolcvanas évek magyar undergroundjában pedig családtagnak számított.Ma lenne 60 éves Xantus János.
  • A természet kamaraszínpadán Száz éve született a magyar ismeretterjesztő film egyik első rendezője, Kollányi Ágoston, aki Babitscsal cimborált, és többször megjárta a cannes-i filmfesztivált.
  • CineClassics: "Ne vedd magad soha komolyan" Ötödik alkalommal rendezte meg a Jameson Cinefest filmtörténeti programját. Idén Trauner Sándorra, a 20 éve elhunyt, Oscar-díjas díszlettervezőre emlékeztek Miskolcon.
a videó nem található

Csend és kiáltás

a videó nem található

Egy eltűnt zsáner nyomában - A szocialista krimi

A franciák haragszanak, amiért Spielberg népszerűbb filmet készített, mint Truffaut.


Rendező Szabó István
Szereplők Cserhalmi György (Hans Miklas)
Krystyna Janda (Barbara Brukner)
Klaus Maria Brandauer (Hendrik Höfgen)
Rolf Hoppe (Tábornagy)
Karin Boyd (Juliette Martens)
oscillator - 2014. április 23. 15:58

Szakdolgozat kérdőív HELP!

Sziasztok! Nagy segítség lenne, ha kitöltenétek ezt a kérdőívet, kb. 10-15 perc:) A lekérhető médiaszolgáltatásokról (VoD és hasonlók), tévézésről szól. http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/739996650/[...] forum
apapa65 - 2014. március 26. 21:36

Vadvirágos patika

Kár, hogy se megvenni, se megnézni vagy letölteni nem lehet ezt a szép filmet. A NAVA oldalán lehetett egy percet nézni belőle, de már azt sem lehet. Akkor meg minek kell a népet bosszantani azzal, ho[...] forum
Moka - 2014. január 22. 09:19

Hölgyeim és Uraim, megjelenik DVD-n a Final Cut!

Jó hír. A segédanyag miről szól? forum
Vedd meg!