sex hikaye

Út a halálba

dokumentumfilm 55 perc, video
történelmi színes magyar

Stáb

rendező Fátyol Tivadar
  producer Puporka Lajos
  operatőr Csizmadia Ferenc , Rostás Mária
     
  vágó Horváth Helén
     
további stábtagok további stábtagok
  Gyártó Kisebbségi És Emberi Jogi Alapítvány
     
     

Szinopszis

A roma holokauszt 60 évvel ezelőtti eseményeit a túlélőkkel készült interjúkból ismerhetjük meg, amelyek különböző helyszíneken - holokauszt-megemlékezés, lakóhelyükön, szűk családi környezetben, vonaton és vonatállomáson (Auschwitz-Birkenau) - készültek. A filmben fiatal romák is megszólalnak, hogy mit gondolnak a 60 évvel ezelőtt történtekről.

A túlélők egy része arra is vállalkozott, hogy ismét elmegy Auschwitz-Birkenauba, ahol személyesen mutatják be emlékeik színhelyét. A megszólalók által megemlített eseményeket, helyszíneket archív felvételek és fotók, vagy személyes tárgyak illusztrálják.
A szereplők visszaemlékezései a háború előtti "felhőtlen" békeidőkből indulnak. A modern vonaton való utazás fokozatosan visz a múltba. A háborús események, a haláltábor szörnyűségeinek felidézése után utazunk vissza a jelenbe.

Cselekmény címkék

cigány, holokauszt
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

díjak

2005 Magyar Filmszemle: Schiffer Pál-díj

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012