sex hikaye

"Magyarország a második hazám"

dokumentumfilm 30 perc,
színes magyar

Stáb

rendező Wonke Rezső
  operatőr Wonke Rezső
     

Szereplők

Guy Turbet-Delof
     

Szinopszis

Guy Turbet-Delof, a Francia Nagykövetség kulturális tanácsosa és a Francia Intézet igazgatója 1956-ban már tizedik éve tartózkodik Magyarországon. A magyarul is jól tudó diplomata október 6-án Rajk újratemetéséről hazatérve a következő táviratot küldi feletteseinek: forradalom készülődik. 17 nap múlva október 23-a reggelétől kezdve szinte percről percre jegyzi az eseményeket, egészen 1957. január 27-ig. 1956-os naplója 40 évig kiadatlan maradt, 1996-ban juttatta el Magyarországra a Széchenyi Könyvtárnak egy ládányi egyéb dokumentummal együtt.
A 40. évfordulóra a Budapesti Francia Intézet adatta ki magyarul, s jelent meg ugyanakkor Párizsban Virág Ibolya kiadásában franciául is. A ma 84 éves Turbet-Delof-ot Bordeaux melletti otthonában faggattuk magyarországi életéről, barátságairól, 1956-os emlékeiről.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012