sex hikaye

Coming soon

rövidfilm 7 perc, video
dráma színes magyar

Stáb

rendező Lakos Nóra
  operatőr G. S. Ábris
  vágó Mehrli Noémi , Lakos Nóra
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Domján Eszter
  Elek Ferenc
  Katona László
  Krausz Aliz
  Lányi Fruzsina
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Színház- És Filmművészeti Egyetem
     
     

Szinopszis

A különböző kultúrkörök mitológiájában meghatározóak a születés mítoszok. Az emberiség sokáig nem volt tisztában a születés pontos biológiájával. Ma, amikor ultrahang segítségével már fotók, sőt videofelvételek készülnek a magzati stádiumokról, egészen szórakoztató a különböző "csodálatos születés" mítoszokkal való ismerkedés. A kínai mitológiában Fu-Hszi, császár olyan anyától született, aki egy óriás lábnyomába lépett, s ettől esett teherbe, de ide sorolható Mária, mint a szeplőtelen fogantatás jelképe. Bár a technika nagy fejlődésen ment keresztül, az élet kritikus pillanataiban az ember reakciója, az agyában átsuhanó gondolatok, érzések nem sokat változtak. Ma is egy szülés - még ha pontosan követjük is a biológiai folyamatot - egyfajta misztikus élmény.

A "Coming soon" egy nő vajúdásának és szülésének az élményét jeleníti meg. A nő fejében a szülés alatt lezajló vízió egy meggyes kertben játszódik. A kertben a mai szülés általános kellékei mellett olyan, a különböző mitológiákban egységesen megjelenő motívumok jelennek meg, mint a fa, az univerzum tengelye, a víz, a föld, és a különböző termések, mint a termékenység egyetemes jelképei. A film egyik meghatározó szimbóluma, a meggy. Gyakran mondogatták a nők, amikor teherbe estek, hogy "meggymagot nyeltem".

A film 2007-ben megkapta Faludi Ferenc Akadémia Filmfesztivál diákzsűri különdíját.

Cselekmény címkék

anya, születés
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012