sex hikaye

Hontalanul

dokumentumfilm
színes magyar

Stáb

rendező Kiss Róbert
     

Szinopszis

A II. világháború végnapjaiban a bevonuló szovjet csapatok Kelet?Szlovákiából magyar férfiak tízezreit hurcolták munkatáborba. A demokratikusnak nevezett csehszlovák kormány azonban még könyörtelenebbül sújtott le az egész szlovákiai magyarságra. Négy év alatt 200 ezer magyar kényszerült hosszabb?rövidebb időre elhagyni szülőföldjét. Az ártatlanul meghurcoltak a mai napig sem kaptak jogi és erkölcsi elégtételt.
Sztálin állítólag a II. világháború végén azt mondta irónikusan egy tárgyalópartnerének: "A magyar kérdés, vagonkérdés." És valóban magyarok tízezreit rakták vagonokba és szállították őket Magyarországra vagy cseh területekre, sokukat megsemmisítették.
A kassai program, amelyet Benes és más csehszlovák politikusok hajottak végre, a felvidéki magyarság kollektív jogfosztása. A sváboktól Vaclav Havel már elnézést kért, a svábok ellen elkövetett jogfosztásért, de a magyaroktól még senki nem kért elnézést.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012