sex hikaye

Lopott ritmus - Hipi-hopi

Stáb

rendező Szecsanov Martin
     
  Gyártó Laokoon Film Arts Kft.
     
     

Szinopszis

Ez a kisjátékfilm Takács József és a hip-hop (rap) kialakulásának történetét követi végig. Az '56-os disszidens család gyermeke egyetemi éveiben egy magyar népszokás nyomába ered. Kisfilmet készít az ősi magyar Hipi-hopiról, aminek nyomaira egy Föves nevű faluban bukkan, ahol nagyszülei élnek. A kender feldolgozásából élő emberek több száz éves szokása, hogy az aratás és a tarlóégetés idején zenés táncos vigassággal ünneplik a termény betakarítását. Állításunk szerint Takács József 1974-ben készített kisfilmjében feldolgozza és importálja Amerikába a magyar Hipi-hopi hagyományait. Egyetemi csoporttársai előtt tartott előadásának szem és fültanúi az egyetem színes bőrű takarítói. Általuk születik meg a hip-hop mint műfaj Amerikában.
A film főszereplője Braun Attila, lelkes néprajzkutató, aki a fiatalon elhunyt Takács József kutatási eredményeit nagy odaadással fedezi fel újra és felkeresi azokat a még élő rokonokat és barátokat, akik beszámolhatnak Takács József egyetemi éveiről és a kisfilm készítésének, illetve bemutatásának körülményeiről.

Cselekmény címkék

hip hop, népszokás
Értékelés
 
0 szavazat
kép
filmhu/2008_01/lopottritmushipihopi2.jpg

Kapcsolodó cikkek
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012