sex hikaye

A gordonka hangja Perényi Miklós

50 perc,
portréfilm színes magyar

Stáb

rendező Mérei Anna
  operatőr Reich László
     

Szereplők

Perényi Miklós
     

Szinopszis

Perényi Miklós, a briliáns és nemzetközileg elismert magyar csellóművész 1948-ban, zenészcsaládban született. Rendkívüli tehetségét már hétéves korában felismerték, és felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola cselló szakára, ahol Banda Ede tanítványa volt. Enrico Mainardi professzor több mesterkurzusra is meghívta a fiatal csellistát. Perényi további tanulmányait a Santa Cecilia Akadémián végezte, ahol 1962-ben diplomázott, majd a következő évben díjat nyert a Casals Nemzetközi Gordonkaversenyen, Budapesten. Perényi Miklós 1980 óta tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. Emellett számos nemzetközi fesztiválon vesz részt előadóként, így többek között Luzernben, Prágában, Salzburgban, Bécsben, Hohenemsben, valamint Japánban és az Egyesült Államokban, ahol a Carnegie Hallban lépett fel a Centenary Jubilee előadássorozatban. Repertoárja szinte a teljes zeneirodalmat felöleli. Az 1970-ben Liszt-, 1980-ban és 2007-ben Kossuth-díjjal kitüntetett Perényi rendszeres együttműködését a Fesztiválzenekarral számos lemezfelvétel örökítette meg.

"Ebben a pályában az a szép, hogy az ember lefekvés előtt mindig tudja, hogy másnap mivel kell folytatnia" - mondta a gordonkaművész második Kossuth-díjának átvételekor.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Rendező Vécsei Márton
Szereplők Tenki Réka (Adél)
Uglár Csaba (Richárd)
Haumann Máté (Trisztán)
Darabont Mikold (Jelena)
Elek Ferenc (ügyvéd)

nka emblema 2012