Az elmúlt években nemcsak a régióban és Európában, hanem az egész világon  ismertté vált a fesztivál. Egy olyan  fesztivál, ahol a fiatal alkotók a filmkészítés különböző területein nagyjátékfilmekkel, kisjátékfilmekkel, dokumentum-filmekkel, kísérleti és animációs filmekkel egyaránt pályázhatnak. A fesztiválra minden évben valamennyi földrészről több száz nevezés érkezik, az alkotók szakmai és kulturális programok sokaságából válogathatnak a vetítések mellett.
 
2005-ben több mint háromszáz nevezés érkezett, melyből 83 került a versenyprogramba. Idén a fesztivál  programjainak helyszínei bővülnek két újabb vetítőhellyel és időtartamában is hosszabb lesz a rendezvény, mert ezt kívánja az évről évre bővülő versenyprogram  és a nézők ezreinek érdeklődése.

A fesztivál ideje alatt  a versenyprogram vetítésein kívül sor kerül partnerfesztiválok bemutatkozására, alkotó-közönség találkozókra, műhelybeszélgetésekre, retrospektív vetítésekre, alkotók kerekasztalára és számos kapcsolódó kulturális programra.

A versenyprogramba történő nevezés feltétele, hogy a film alkotója 35 év alatti legyen a film készítésekor és az alkotás 2004 utáni gyártású legyen.

Nevezési díj nincs.

Jelentkezési lap és nevezési szabályzat elérhető a www.filmfestival-miskolc.hu honlapon. 

A jelentkezés határideje: 2006. június 30.

A fesztivál összdíjazása egymillió forint. Az előzsűri által a versenyprogramba válogatott filmek bemutatására 2006. szeptember 16. és 23. között kerül sor Miskolcon. A fesztivál díjait nemzetközi zsűri ítéli oda. A filmek kategóriánként díjazásban részesülnek, ezen kívül kiosztásra kerül a fesztivál fődíja és számos különdíj.

A fesztivál valamennyi programja ingyenesen látogatható.

Sajtókapcsolatok: Szente Andrea, Bíró Tibor (20-9454-857)
E-mail: szente.andrea@filmfestival-miskolc.hu
Magyar és angol nyelvű általános információ:
E-mail: info@filmfestival-miskolc.hu