Kínaiból japán
 Zhang Ziyi Wong Kar Wai 2046 című filmjében
Bob és Harvey Weinstein filmproducerek még 2002-ben szerezték meg Kurosawa szamuráj-eposzának újraforgatási jogait, de mindeddig nem éltek a lehetőséggel. Most azonban - állítja a Variety - a producer testvérpár hozzáfogott a forgatás előkészítéséhez. A Weinstein Co.  hétfői sajtónyilatkozata szerint ugyanis Weinsteinék három filmre szóló szerződést ajánlottak az Egy gésa emlékiratai sztárjának, a kínai származású Zhang Ziyinek, s a három film egyike a Kurosawa-adaptáció lenne. A tervek szerint Zhang mellett - az ugyancsak kínai - Donnie Yen és George Clooney is feltűnne a filmben. Hogy a 17. századi Japánban játszódó filmben milyen szerepet szánnának Clooney-nak egyelőre nem sokat tudni, az Egy gésa emlékirataiban egyszer már japánná átalakult Zhang a tervek szerint egy férfiruhába bújtatott hős parasztlányt alakítana. A Weinstein-Zhang együttműködés egy másik darabja is Ázsiához kötődik: Zhang alakítaná az egyik leghíresebb kínai népmesehősnőt, Mulant, aki – férfinak álcázva magát – a csatamezőn ad tanúbizonyságot bátorságáról. A történetet 1998-ban a Disney Mulan című animációjában dolgozta föl.

Szintén Japánba utaztak a New Line Cinema ötletgyárosai, hogy eredeti témára leljenek. Választásuk Kinji Fukasaku 2000-ben forgatott apokaliptikus sci-fijére, a Battle Royale-ra esett. A tervek szerint a forgatás jövőre veszi kezdetét.

Nicolas Cage-nek csak augusztusig kell várnia, ekkor kezdődik ugyanis a Bangkok Dangerous remake-jének forgatása. A filmet, az eredetit is jegyző Oxide Pang Chun és Danny Pang (A szem) rendezi majd, ám a forgatókönyv átírását amerikai szakemberre – Jason Richmanre - bízta a stúdió. Talán mert az egzotikus ízeket csak akkor kedvelik, ha van hozzá egy kis hazai is.