A versenyen automatikusan részt vett minden olyan elmúlt 5 évben bemutatott magyar játékfilm előzetese, amely hozzáférhető az interneten. Ezen felül nevezhetett bármely már elmúlt években bemutatott vagy még premier előtt álló magyar nagyjátékfilm.

A pályázat fődíját a Thomas Ernst vágó, Rohonyi Gábor rendező és Tamás Dorka forgalmazási szakemberből álló zsűri választotta ki. A következőképp értékelték a mezőnyt:

"A trailerek megtekintése során a zsűri számára egyértelművé vált, hogy Magyaroszágon a trailer műfaja – mint a film reklámja – nincs külön kezelve a film alkotástól.
90 %-ban mindössze sima filmösszefoglalókat vagy a filmzenei klipeket láthattunk az előzetesek között. A teljes mezőny megtekintése után 4 trailer maradt, melyek a “filmhez kedvcsináló” vagy “szeretnénk tudni, mi történik valóban a filmben” kategóriába tartoznak, és betöltik a trailer funkcióját, azaz attól függetlenül, hogy igazából milyen a film, megvetetik a nézővel a mozijegyet. A végső döntésben amiatt esett a választás a Macerás ügyekre, mert ennek előzetesében mindhárom trailerhez szükséges főelem - a vágás, a hang és a felirathasználat kigondolt és meglepő egységet alkottak.

üdv,
a zsűri"

A pályázat fődíjasa 2 napnyi vágóidőt kap az Inforg Stúdióban Muhi András producer felajánlásából. A közönségszavazás nyertese ajándékcsomagot (ingyen tagsági 5000 Ft-os lekölcsönözhető összeggel és 3 DVD) az Odeon jóvoltából.


A címekre kattintva letöltheted az adott filmek trailerét.
(A filmek megnézéséhez RealPlayer vagy Windows Media Player szükséges.)