Latin-Amerika legnagyobb filmünnepeinek egyike az argentin főváros nagyszabású nemzetközi fesztiválja, a BAFICI évről évre közel háromszáz alkotással, valamint izgalmas kísérőprogramokkal várja a filmkedvelő közönséget. A versenyprogramban részt vevő filmek között a szakmai zsűri négy kategóriában osztja ki a díjakat. Baranyi Benő romantikus és sci-fi elemekkel átszőtt coming-of-age vígjátéka többek közt a legjobb nemzetközi film díjáért versenyez.

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások egy érettségiző fiatal kalandjairól szól, aki egy borzalmas napot követően a kórházban köt ki, ahol szobatársa házipálinkájának és saját gyógyszerének együttes hatására képes visszautazni az időben. A kivételes lehetőséggel élve a félénk fiúból egyből hős lesz, a házipálinka azonban egyre csak fogy.

Ez a szocreál időutazás gyógyír minden bajra

20 éve nem láttunk érettségiző fiatalokat magyar filmben. Török Ferenc után most Baranyi Benő nyúlt a témához, megspékelve egy kis időutazással, szerelemmel, komédiával és bűnüggyel.

A Zanox főszerepét a közelmúlt egyik legnagyobb felfedezettje, a székelyudvarhelyi Bálint Előd alakítja (interjúnk itt olvasható). A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült Zanox – Kockázatok és mellékhatások rendezője és írója Baranyi Benő (akivel itt beszélgettünk podcast adásunkban), producere Gyurin Zsuzsanna és Molnár Dániel. A film a Salamandra Film és a Sparks gyártásában készült, a hazai mozikban több mint 15 ezren váltottak rá jegyet és online premierje óta népszerű a streaming platformokon is.

A Zanox - Kockázatok és mellékhatások megtekinthatő a Filmión

Forrás: NFI / Címlapkép: Zanox - Kockázatok és mellékhatások