A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a 9. Magyar Speciális Filmfesztiválra, amely az egyetlen fogyatékossággal élőkkel foglalkozó tematikus filmes seregszemle a Kárpát-medencében. A rendezvény célja, hogy a fogyatékossággal élő emberek gondolataira és érzéseire ráirányítsa a többségi társadalom figyelmét és ezzel segítse elő az elfogadást.

A bemutatásra kerülő filmek nem csupán az alkotók önkifejezését segítik, hanem a társadalom számára is betekintést nyújtanak a sérült emberek világába. Ezek a filmek képi üzenetükkel könnyedén érthetők bárki számára, függetlenül sérültségtől vagy nemzeti hovatartozástól, továbbá erőt, hitet és élni akarást sugároznak, valamint hozzájárulnak a kulturális élet gazdagításához és a társadalom érzékenyítéséhez. A Magyar Speciális Filmfesztivál egy olyan esemény, ahol a fogyatékkal élők és a filmes szakma képviselői egyaránt lehetőséget kapnak a kreatív önkifejezésre és a közönség számára való megmutatkozásra.

Water,Wind,Dust & Bread

Szakmai kerekasztal beszélgetéssel, Bud Spencer és Terence Hill Emlékzenekar jótékonysági koncertjével, valamint a Gömbös Olivér autizmussal élő fiatal filmes alkotó Futottam Holdversenyt című könyvének zenés, verses bemutatójával is várják az érdeklődőket.

A zsűri a kreativitásért, a hiteles ábrázolásért, a segítés és a méltóság bemutatásáért oszt ki díjakat.

  • Időpont: 2023. november 7-9.
  • Ünnepélyes díjátadó, eredményhirdetés: 2023. november 9. 16 óra
  • Helyszín: Eötvös10 Művelődési Ház, Budapest VI. kerület Eötvös utca 10.
Forrás: A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület közleménye / Címlapkép: Az MSMKE fotója a speciális filmesekről