Magyar filmek a Lincoln Centerben

A Nap utcai fiúk, az Iszka utazása, az 1, a Koccanás, a Töredék, a Kaméleon, A nyomozó, A londoni férfi, az Utolsó idők, a Tejút és a Delta című magyar játékfilmek lesznek láthatóak a New York-i Lincoln Centerben február 12-én kezdődő „Új filmek Magyarországról” című vetítéssorozat keretében – tudatta a Magyar Filmunió. A közelmúltban készült kiemelkedő magyar mozifilmekből összeállított csokrot Kenyeres Bálint rövidfilmje, A repülés története, Almási Tamás Puskás Hungary és Forgács Péter Hunky Blues című dokumentumfilmjei színesítik. Az egyhetes vetítéssorozatnak, melyen Gigor Attila és Almási Tamás is személyesen mutatja be rendezését, az Egyesült Államok vezető kulturális intézményei között jegyzett Lincoln Center for Performing Arts ad otthont. Az 1969-ben alapított Film Society of Lincoln Center egyike a legrégebb óta működő amerikai filmintézeteknek.

egy_500
1

Magyarok a European Film Marketen

60. alkalommal kerül megrendezésre Európa legrangosabb filmfesztiváljai között számon tartott Berlinale, amely kísérőrendezvényeként szervezett European Film Marketen, ahol a filmkészítők léphetnek a nagyérdemű elé, a HungariCom Kft. - a Magyar Filmunióval közös standon - Almási Réka Team Building, Sas Tamás Szélcsend és Orosz Dénes Poligamy című filmjét mutatja be a nemzetközi közönségnek. A HungariCom Kft. a fenti három film mellett, amelyek nemzetközi premierjére a filmvásáron kerül sor, további 44 filmet képvisel, köztük olyan alkotásokat, mint Goda Krisztina Kaméleon, Pálfi György Nem vagyok a barátod, Fonyó Gergely Made in Hungária, Herendi Gábor Valami Amerika 1.-2., Goda Krisztina Szabadság Szerelem! és Makk Károly Így, ahogy vagytok című filmjei.

poligamy_500
Poligamy

Gyerekszem filmek a Merlinben

A 2009-es Gyerekszem Filmfesztivál nyertes filmjeiből bemutató vetítést szerveznek a Merlin színházban 2010. február 28-án 15:00 órától. A vetítési idő 90 perc lesz. A filmek ingyenesen megnézhetők, de a szervezők kérik, hogy részvételi szándékukat 2010. február 15-ig jelezzék az érdeklődők.