A nagy múltra visszatekintő, 1954 óta rendszeresen megrendezésre kerülő Mar del Plata-i Nemzetközi Filmfesztivál egyike a világ 12 legfontosabb, a FIAPF – Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége által A-kategóriásnak minősített filmfesztiváljának, egyben Latin-Amerika legrangosabb nemzetközi filmes rendezvénye. A fesztiválon számos alkalommal szerepelt magyar alkotás, melyek közül több díjat nyert. Idén minden eddiginél gazdagabb program várja a résztvevőket, széleskörű kulturális palettát kínálva a világ minden szegletéből érkező filmkészítők műveivel.  A rendezvényről részletes információ elérhető a www.mardelplatafilmfest.com című honlapon.

Az elmúlt négy év során a Mar del Plata-i Filmfesztivál ideje alatt minden alkalommal megrendezésre került a „Cinematographic and Audiovisual Sectorial Meetings” találkozó, mely évről-évre sikeresebb, és számos konkrét üzletkötést eredményezett. Az esemény egyedülálló alkalmat biztosít európai (Belgium, Spanyolország, Anglia, Olaszország, Magyarország) és latin-amerikai (Argentína, Venezuela, Peru, Brazília) produkciós cégek, filmkereskedők, TV csatornák és mozi tulajdonosok számára koprodukciós, technikai, vagy pénzügyi együttműködések kialakítására. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével Magyarország először idén kap lehetőséget az AL-Invest program keretében támogatott részvételre a találkozón. A támogatás magában foglalja a díjtalan részvételt a szektoriális találkozón, igény szerint előre egyeztetett tárgyalási rendet a résztvevő cégekkel, tolmácsolást a szükséges nyelveken, helyszínt és felszerelést az anyag bemutatására, bekerülést a katalógusba és szakképzett közreműködők jelenlétét és segítségét a találkozón. A program nem térít utazási és szállásköltséget. A támogatásra jogosultak száma korlátozott  - Magyarország részéről 2 cég.

A jelentkezések beérkezésének határideje: 2005. február 8.

További információ és hivatalos jelentkezési lap az MKIK Nemzetközi Igazgatóságán (Bender Szonja, EU referens, tel.: 474-5143, fax: 474-5149, e-mail: bender@mkik.hu ).