A második világháború idején játszódó történet egy vak francia tinédzsert, Marie-Laure LeBlance életét követi nyomon, aki apjával, Daniel LeBlanc-cal megszökik a németek által megszállt Párizsból. Birtokukban van egy legendás kő, amelyet meg kell őrizniük, nehogy náci fosztogatók kezébe kerüljön. A kis család a franciaországi St. Malóban, Marie-Laure francia ellenálláshoz tartozó és titkos rádióadásokat rögzítő nagybátyjánál, Etienne LeBlancnál keres menedéket. A történet másik hőse Werner (Louis Hofmann), egy zseniális tinédzser, aki jártas a rádiójavításban, és akit besoroznak Hitler seregébe. A lányt és a fiút összeköti egy titkos kapcsolat, amely átvezeti őket a második világháború megrázó történésein.

A kosztümös film előzetesében láthatjuk, amint Marie-Laure nagybátyja háborús erőfeszítéseinek kulcsfontosságú hangja lesz és ez a nácik célpontjává teszi. „Tudom, hogy a közvetítés miatt kivégezhetnek, de nem tudnak elhallgattatni” – mondja a lány a mikrofonba.

 

Anthony Doerr Pulitzer-díjas regényének adaptációjában Marie-Laure LeBlance-t, a vak lányt az első szerepében bemutatkozó Aria Mia Loberti alakítja, apját a Marvel filmekből is ismert Mark Ruffalo formája meg, akit legutoljára Cinefesten a szintén Budapesten forgatott Szegény párák című filmben láttunk, az ellenállásban aktívan részt evő nagybácsi szerepében pedig az itthon leginkább Dr. Houseként ismert angol színészt, Hugh Lauriet láthatjuk. Werner szerepét Louis Hofmann kapta, de Lars Eidingert és Marion Bailey-t is láthatjuk a sorozatban. A produkció forgatókönyvírója a Birmingham bandáját is jegyző Steven Knight, rendezője pedig Stranger Things egyik direktora, Shawn Levy.

A láthatatlan fény 2023. november 2-tól látható a Netflix műsorán.

Forrás: Variety, Borítókép: Vermes Katalin / Netflix