A gyerekek kizárólag egyperces filmeket küldhetnek be. A pályázathoz létrehoztak egy weboldalt is a www.minifilm.hu -t , ahová folyamatosan föltöltik a pályamunkákat és bárki, bármikor megtekintheti.

A pályázat célja, hogy megtudjuk, mennyire tudnak a gyerekek képekben gondolkodni. Egy kétórás filmben ugyanis bárki tud jól-rosszul gondolatokat közvetíteni, szórakoztatni vagy untatni. Egy percben viszont gyorsan, és jól kell mesélni ahhoz, hogy érthető legyél, és megnevettesd, esetleg megríkasd nézőidet. Ezért a szervezők arra kérik a gyerekeket, osszák meg velük egy percüket! Ez a film legyen olyan, amilyennek szeretnék, lehet színes, vagy éppen fekete-fehér, lehet beszélni benne, vagy illusztrálhatják zenével. A szervezők számára csak az a fontos, hogy a képek éljenek, meséljenek. Segítségképpen megadnak kategóriákat, de mindenképpen egyéni ötleteket, fantáziadús pályamunkákat várnak. Jelenleg futó nevezési kategóriák:

1. Gyereknek 7-12 éves korig

„Bemutatom a családomat”, „Bemutatom az iskolámat”, „Bemutatom a legjobb barátomat”, „Egyperces mese”, „szabadon választott téma”.

Segítséget kérni szülőktől, nagyobb testvérektől lehet, csak arra kérik a nevező gyerekeket, hogy az ötlet legyen az övóék, és a munka oroszlánrészét is vállalják magukra. Nem tökéletes, inkább őszinte munkát várnak.

2. Gyereknek 12-16 éves korig

A nagyobbaktól már elvárják, hogy egy adott gondolatkörben megtalálják saját mondanivalójukat. A három megadott kategóriát a magyarázhatóság határáig tágíthatják…

Szabadság, vagyis hogyan érzed magad a világban…
Egyenlőség, vagyis hogyan kezel a környezeted…
Testvériség, vagyis te és a hátrányos helyzetű emberek viszonya (mozgássérültek, kisebbségek, stb.)

A győztes pályaművek értékes jutalmakban részesülnek: számítógép és perifériák, digitális fényképezőgépek, kamerás mobilok, könyvek formájában.
Figyelem! A verseny a határidő lejárta után is folytatódik, immár új leadási határidővel és nyereményekkel.