Nem Disney-mese lesz
A klasszikus Pán Péter-történet az 1900-as évek elején született, mikor J. M. Barrie színdarabszerző egyre romló házasságából parkbéli sétákba menekült. Az író kinn a zöldben találkozott a Davies testvérekkel, négy fiúgyermekkel, akik apa nélkül édesanyjukkal élnek. Rendszeres beszélgetéseik eredménye lett a felnőni soha nem akaró gyerekekről szóló történet, a Pán Péter. A népszerű gyerekmese születését nyomonkövető Én, Pán Péter című filmet Johnny Depp-pel a főszerepben nemrég a hazai mozikban is játszották.

Seholsziget urának története főként az angol nyelvterületeken népszerű, ahol már számos filmes feldolgozást megélt. Gyermekmeséről lévén szó az egyik korai adaptációt szinte kötelező feladatként a Walt Disney stúdió vállalta. 1953-ban készítettek belőle családi musical-rajzfilmet.

Több televíziós és animációs átköltés mellett legelőször 1924-ben forgott le élőszereplős verzió Barrier meséjéből. Az egyik legjobb feldolgozást Steven Spielberg hozta tető alá 1991-ben. A Hookban Dustin Hoffman, Robin Williams, Julia Roberts és Bob Hoskins mellet kiváló gyerekszínészi alakításokkal találkozhatunk, amelyet nem nyom el a számítógépes látvány. P. J. Hogan 2003-ban az Universal stúdió pénzéből készítette el kompjútergrafikával felturbózott újrázását.

Inkább valami ilyesmire kell számítani
Isten haragja - Frailty
A mostani Pán Péter-történetről aligha mondható el, hogy családi gyerekmeséről lenne szó. A New Line Cinema fantáziát látott Benjamin Magid filmötletében. Magid korábban a nálunk is bemutatott Isten haragja című rémtörténet csapatában dolgozott, és szerepcserés horrormozit képzelt el a gyermekmeséből. Az Aint’t It Cool szerint a történetben Hook rendőrként jelenne meg, akire egy ördögi pszichopata figura vadászik, Pán Péter természetfeletti erejével.