Az InterCom budapesti mozinézettségi adatok alapján összeállított tízes toplistájának utolsó két helyét az Orvlövész 790, és a Mr. Bean nyaral 789 nézővel foglalja el. Az megszokott dolog hogy nyáron a filmszínházakkal szemben a legtöbben vízparti helyet választanak a kikapcsolódáshoz, azonban az már feltűnő, hogy az említett két sereghajtó alkotás nézettsége nem is közelíti meg az ezer főt, ami még a nyári uborkaszezonban is nagyon ritka eset.

Az eddigi tapasztalatok alapján a listák végére szoruló filmek még a rekkenő hőségben is legalább 2000 nézőt képesek a vásznak elé ültetni. Elvétve ugyan, de az ellenkezőjére is akadt példa, 2005 május harmadik hetében a Randiguru mindössze 961 nézőt csábított mozizásra, a Tolmács pedig 1969-et. Tavaly szintén május harmadik hetében a Horrorra akadva 4. 1564, majd a július-augusztusi mozihéten a Velencei kalmár 1158 nézővel teljesített.

Mr. Bean még mindig teker

Szintén érdekes adat, hogy a mostani harmadik helyezettre, a Zodiákusra 4768 jegyet értékesítettek a fővárosi mozikban, vagyis még 5000 nézőt sem sikerült becsábítani a zömében légkondicionált termekben játszott filmre. Jobb időkben azonban dobogós helyezést a toplistán csak a 10 ezer fős nézettséget gyűjtő filmek képesek elérni.

A mostani listavezető hollywoodi blockbuster, a Harmadik Shrek. Lényegében erre a filmre voltak kíváncsiak a mozilátogatók, szám szerint 138 720-an, a maradék kilenc filmet  kevesebb, mint 30 ezer néző látta. A második helyezett a Karib-tenger kalózai-nak harmadik epizódja, amelyre 11065-en váltottak jegyet. Ugyanakkor a két sereghajtó mozi, a Mr. Bean és az Orvlövész is hollywoodi darabok, amelyek néhány hét kihagyás után kapaszkodtak vissza a top tízbe.