A Magyar Operatőrök Társasága (H.S.C) tagfelvételt hirdet tagozataiba

A tagfelvétel helyszíne: Filmművész Szövetség
Budapest, 1068.Városligeti fasor 38.
Időpontja: 2009.március 13 - 16.30.

A következő tagozatokba lehet pályázni: kameramann, segédoperatőr, fotós, sminkes, világosító.

Várják azok jelentkezését, akik részt kívánnak venni a szakmai összefogásban, céljuk ugyanis, hogy a film- és TV-szakma érdekeit közös erővel tudjuk érvényesíteni, és egységesen tudjunk fellépni.

A Társaság tagozatainak tagja lehet:

az a hivatásos kameramann, segédoperatőr, fotós, sminkes, világosító, aki rendelkezik a megfelelő végzettséggel, vagy szakmai érdemei és jelleme alapján érdemes a tagságra, és a tagfelvételi bizottság erre alkalmasnak találta.

A tagozati tagság jogai:

a.) szavazati jog nélkül a közgyűlésen, de szavazati joggal a tagozatokat érintő kérdésekben

b.) közgyűlés által megállapított tagdíj (2009-ben 10 000 HUF)

A tagok jogai és kötelességei:

A tagok jogai:

A kameraman, segédoperatőr, fotós, sminkes és világosító tagozat tagjai részt vehetnek az egyesület tevékenységében, jelen lehetnek a Társaság közgyűlésein, ott felszólalhatnak. Joguk van a Társasággal kapcsolatos információk megismeréséhez. A tagozat tagjai háromtagú vezetőséget választanak a  saját maguk közül, akik a tagozat munkáját irányítják, és a HSC vezetőségének munkájában részt vehetnek.

Saját tagozatukat érintő kérdésekben dönthetnek, véleményt nyilváníthatnak olyan közös ügyekben, amelyeket a HSC képvisel, illetve közös megegyezéssel különböző fórumokon.

A tagok kötelességei:

A Társaság tevékenységében aktívan részt venni, célját és törekvéseit együttműködésükkel és információikkal támogatni, a közös döntéseket tiszteletben tartani, illetve végrehajtani.
A tagok a Társaság jó hírét és tekintélyét mind szakmai munkájukkal, mind magatartásukkal öregbíteni tartoznak.
A Társaság tagozat tagjai közé a felvételt írásban kell kérni. A belépési kérelemnek tartalmaznia kell az alapszabályban foglaltak elfogadását és a tagdíjfizetési kötelezettség vállalását. A felvételhez szükséges a Magyar Operatőrök Társasága, egy tagjának írásos ajánlása. A felvételről a Társaság és a tagozatok által választott vezetőség határoz. A Társaság tagjai részére fényképes, számozott igazolványt ad ki. A tagság megszűnésekor a tagsági igazolványt vissza kell szolgáltatni a Társaság részére.

Elérhetőség:
Szilágyi Nóra, HSC Ügyvezető titkár
hsc@hscmot.hu
06-30-279-5132