Tevékenységének lényege a filmnézés, filmelméleti, valamint filmtörténeti szemináriumokon való részvétel, filmes lap szerkesztése, filmkritikaírás. A jelentkezéshez egy vagy több filmes témájú írást (filmkritikát, esszét, szakdolgozatot) kell mellékelni.

Minden csapatba kötelező jelentkezési feltétel a részletes önéletrajz és a Filmtett honlapjáról (www.filmtett.ro) letölthető űrlap kitöltése. Jelentkezéskor két csoportot lehet megjelölni fontossági sorrendben. Túljelentkezés esetén a táborvezetők és az érintett csoport vezetői döntenek a résztvevőket illetően. Jelentkezni június 10-ig lehet e-mailben a kklara@gmail.com címen. Az eredményeket két héten belül jelezzük.

A tábor helyszíne a Hargita megyei Csíkszépvíz, bázisa a Kishavas Panzió. A részvételi díj 250 RON romániai résztvevők számára, illetve 40 000 forint külföldieknek. Az összeg magába foglalja a szállás, a teljes ellátás, valamint a felhasználandó technika, film- és videomennyiség költségeit. Nehéz anyagi helyzet alapos indoklása esetén öt magyarországi és öt erdélyi táborozó 50 %-os árkedvezményben részesül. A pályázati eredmények függvényében a kedvezményezettek létszáma emelhető.

További információk a www.filmtett.ro oldalon találhatók, valamint a kklara@gmail.com címen kérhetők.