Díjak Spanyolországból

Almási Tamás Puskás Hungary című dokumentumfilmjét először láthatta a nemzetközi közönség Valladolidban – tudatta a Magyar Filmunió. A világhírű magyar focistáról készült portrét a zsűri a legjobb dokumentumfilm díjával tüntette ki. Spanyolország prominens filmfesztiválját 54. alkalommal rendezték meg Valladolidban október utolsó hetében. Granadában a fiatal filmrendezőket ünnepelték, immáron 16. alkalommal. A szombat este véget ért nemzetközi filmfesztivál közönségdíját Pater Sparrow 1 című sci-fije és Fonyó Gergely rock’n’roll musicalje, a Made in Hungária nyerte.  Az 1 című film csütörtöktől látható a hazai mozikban.




Hamarosan mozikban a Holdhercegnő

November 19-én mutatják be a többszörös Emmy-díjas animátor és rendező, Csupó Gábor legújabb élőszereplős fantasy filmjét, a Holdhercegnőt. A film egyik főszereplője, Natascha McElhone, a Kaliforgia és a Truman show sztárja lesz. A Simpson család, a Fecsegő tipegők és az Immigrants – Jóska menni Amerika! alkotójának legújabb filmje alapjául Elizabeth Goudge A Fehér lovacska című gyermekkönyve szolgált.




Itt az Astra Film Fesztivál legjobb diák alkotása

A Dunaversitas és a Cinema Filmműhely koprodukciójában készült, Csubrilo Zoltán által rendezett Még oda nem ér az idő... című dokumentum kapta a romániai Astra Film Fesztivál Legjobb Diákfilm díját. A jutalmat Országos Filmművészeti Intézet és a SONY ajánlotta fel.