László Kántor

 

producer, director, director of photography, actor, news-editor, screenwriter

Biography

I was born in 1964.
In 1997 I graduated in film photography and directing at the Budapest Drama and Film Academy.
I have been working in the film industry for the past 20 years. Since 1999 I am the CEO and producer of the Budapest Filmstudio, one of the studios with the greatest past and tradition in Hungary. In 2001 I founded my own production company: Új Budapest Filmstudió. I also work for Matrix Film Ltd. as well since it’s foundation.

Filmography

producer
 
2015 Az éjszakám a nappalod
2013 A pingvin konstrukció
2011 Mancs
Istanbul
2010 Barlang
Mission London
2009 Ki/Be Tawaret
Elveszett személyek körzete
Igazság
2008 Tabló
Gruber utazása
Hideg Berek
2007 A lefejezett kakas
Liberté '56
Gyengébb napok
Csapda
2005 Az újpesti Villon: Berda József költő emlékére
Domokos Géza, az intézményépítő
Labirintus
Csodálatos vadállatok
A Peter Korniss portret
2004 Szezon
Dallas Pashamende
2003 Itt se, ott se: Poszler György
Ág, lomb, gyökér nélkül kiáltok
Kézművek
2002 Bolygótűz
Fény hull arcodra
Felmentő levél
2001 Papsajt
A Monarchia mostohagyermeke
Tiszta lap
Torzók
2000 Levél Amerikába
1999 A bolond gránátalmafa
Kelj fel, Jancsi
1998 A szerencse lányai
director
 
2005 Domokos Géza, az intézményépítő
Fekete, piros
A Peter Korniss portret
2003 Itt se, ott se: Poszler György
2002 Linum
Felmentő levél
2001 A Monarchia mostohagyermeke
1998 Álombánya
1996 Razzia az Aranyszarvasban
Kántor László portréfilmjei
director of photography
 
2002 Felmentő levél
2001 A Monarchia mostohagyermeke
1998 Légyfogó
1996 Kalaf áriája
actor
 
2010 Mission London
news-editor
 
2005 A Peter Korniss portret
screenwriter
 
1996 Razzia az Aranyszarvasban

 

Reference

  Director, Director of photography

1990. Házsongárd (documentary, 16’)
1991. The Church and the School    (documentary, 25’)
1993. Privacy of Correspondence    (short, 8’)
1994. There is also a Trumpet (short, 18’)
1996. Bohumil Hrabal: A Portrait (documentary, 80’)
1996. Hungarian Film viewed from Selmecbánya (documentary, 80’)

Director
1995. Total War (television, 35’)
1995. Cimbora-Children TV at Christmas (television, 80’)

Director of photography
1995. In Plaster (short, 12’)

Producer
2002. Numero (short, 15’)
2006: Unwanted Cinema (documentary, 90’)
pictures
No picture
Videos
No video

languages

english

Genres

family drama bio black comedy film etude educational adventure short film crime musical portrait sociography historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Contact

H-1015 Budapest Donáti u. 59
web www.ujbudapestfilmstudio.hu
e-mail ujbpfilm@ujbudapestfilmstúdió.hu
tel. 36-1/316-0943, 36-1/336-1009

Links

Port.hu