A Kreatív Európa program keretében megjelentek a 2022-es MEDIA felhívások a következő filmes kategóriákban: Films on the Move, MEDIA 360°, European Film Distribution, TV and Online Content, Networks of European Festivals.

Várja a jelentkezőket az ACE Animation Special program, amit 2022. május 30. és június 4. között rendeznek meg. A workshopra 16-18 tapasztalt producert válogatnak be, akik elsősorban a kreatív és pénzügyi aspektusokra összpontosítva fejleszthetik projektjeiket. (Lehetőség van projekt nélkül is jelentkezni.) Részvételi díj: 2500 EUR (utazás költségeit nem tartalmazza) (ACE Network tagoknak 2250 EUR) Jelentkezési határidő: 2022. február 24. Továbbiak itt.

Az ACE Mentoring program célja, hogy támogassa a feltörekvő producereket karrierük építésében és nemzetközi kapcsolataik fejlesztésében. A programra beválogatott producerek munkáját mentor segíti online vagy személyesen. A képzés 2022. március-december között valósul meg 4 workshop keretében. Részvételi díj: 300 EUR/résztvevő. Jelentkezési határidő: 2022. február 25. Jelentkezés itt

TorinoFilmLab

2022. június 29-30-án hatodik alkalommal rendezik meg a Brüsszeli koprodukciós fórumot a Brüsszeli Nemzetközi Filmfesztivál keretében. A programra 18 fejlesztési fázisban lévő egészestés projektet válogatnak be. A koprodukciós fórumot két szekcióban szervezik, Up-and-Coming Producers-re olyan feltörekvő producerek jelentkezését várják első vagy második filmes projektjükkel, akik koproducereket vagy támogatókat keresnek, míg a Gap Financing Session szekció célja az európai és belga producerek és támogatók közötti együttműködés előmozdítása. Jelentkezési határidő: 2022. március 14. További infók itt

Film-és fotóművészet kategóriában is lehet pályázni a Magyar Művészeti Akadémia alkotómunkát támogató ösztöndíjára. A nyertesek három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíjra lesznek jogosultak. Jelentkezni az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet online felületén lehet március 21-ig, ahol a pályázati feltételek is meghatálhatók. 

A TorinoFilmLab koprodukciós alap európai producerek és nemzetközi koproducerek együttműködésével megvalósuló projekteket támogat (játékfilm, animáció, dokumentumfilm). Tapasztalt producerek jelentkezését várják (min. 3. játékfilm). A koproducernek olyan országból kell érkeznie, amely nem vesz részt sem a MEDIA alprogramban, sem az Eurimagesban. A kiválasztott gyártó cég 50.000 euró koprodukciós támogatásban fog részesülni. Jelentkezési határidő: 2022. március 24. 14:00. Jelentkezni itt lehet.

Ismét pályázatot hirdet Némafilmhez filmzenét! címmel a Művészetek Völgye Fesztivál és a Nemzeti Filmintézet. A zeneszerzőket arra bíztatják, hogy szerezzenek filmzenét régi magyar némafilmekhez. A pályaműveket április 11-ig várják, további részletek itt.

Megnyílt a jelentkezés az ACE Leadership Special workshopra is (2022. június 20-22. Hollandia, 2022. szeptember 12-1, amelynek célja, hogy tapasztalt producerek készségeit fejlessze a cégvezetés és fejlesztés területén. Jelentkezési határidő: 2022. április 14. További infók itt

A Mediterranean Film Institute négy workshopból álló, féléves forgatókönyvírói és projektfejlesztési képzése 2022-ben is megrendezésre kerül. A képzésre forgatókönyvírók, producerek és rendezők európai és nemzetközi kreatív csoportjai jelentkezhetnek, fejlesztés alatt álló film, sorozat vagy dokumentumfilm projektekkel. Jelentkezési határidő projekttel 2022. március 20., projekt nélkül 2022. április 20. Részletek itt

A 8. Magyar Speciális Filmfesztivált 2022. november 7. és 9. között rendezik meg Budapesten. A nevezés már elindult, a szervezők olyan filmeket várnak, melyeket fogyatékossággal élő alkotók készítettek, vagy témájukban kapcsolódnak a fesztivál szemléletéhez. Nevezési határidő függetlenfilmesek és hivatásos filmkészítők számára 2022. augusztus 14., fogyatékossággal élő, speciális filmesek számára 2022. szeptember 5. További infók itt.

További pályázati információkért fordulj bátran a Kreatív Európa MEDIA alprogram munkatársaihoz!

Címlapfotó: Brussels International Film Festival