A 38 perces filmben Hanna elhiteti magával, hogy egy új, a korábbinál sokkal szebb világ első és egyetlen lakója. Küldetésének véli, hogy a hátra maradt emberiséget átcsábítsa valahogy saját magányos létállapotába. Belefog hát, hogy megépítse álmai bisztróját: a Hanna Bisztróját. Mostantól mindent elkövet, hogy az általa épített vendégváró tér elég vonzó legyen egy igazi, hús-vér ember számára. 

Az Instagram hamisan csillogó, művi világát hatásosan megidéző, és ezzel kényelmetlen érzéseket ébresztő előzetes láttán arra lehet tippelni, hogy a kisfilm annak a jelenségnek a kriikája lesz, hogy egyre inkább az online szférában éljük az életünket, egyre inkább onnan várjuk a pozitív visszacsatolásokat, Török Áron azonban elmondta a Filmhunak, ő inkább megfigyelni akarta ezt a jelenséget:

"A világot szemlélő ember és a hús-vér valóság közé ékelődő közeget kezdtem el vizsgálni, tehát azokat az online felületeket, melyeken mások felé közvetítik az életüket az emberek. Kiválasztottam egy alanyt, akit valójában nem ismertem, aztán megfigyeltem a posztolt fotóit és a szöveges tartalmait. Az így összegyűjtött anyag alapján hoztam létre Hanna figuráját."

Kovács Panka

Eltérve a karakteralkotás hagyományos menetétől, amikor az író mindent tud szereplője életéről és motivációiról, Áron szándékosan csak arra figyelt, csak abból épitkezett, amit az általa az online térben követett ember közzé tett magáról. Szerinte általános jelenséggé vált, hogy így szerzünk ismerteket a másikról:

"Másokról szerzett ismereteink és az azok alapján megalkotott valóságunk újkori folyamata ez, ami - azt hiszem -, okoz némi zavart az emberek lelkében, ön- és valóságképében. Ezt a zavart próbáltam ábrázolni a Hanna Bisztrójával."

Az előzetesben többször is bevillan Franz Kafka neve, de Áronnak nem jutottak eszébe az író művei az alkotói folyamat során: "Persze Kafka óta nehéz úgy ábrázolni a magányt és az izolációt, hogy ne kísértene a falak közt Gregor Samsa szelleme. Inkább úgy mondanám: nem engem inspirált Franz Kafka, hanem a világot, amiben élünk. Azok a virtuális karakterek, akik nap mint nap a fejünkben cikáznak, nem is annyira távoli rokonai Az átváltozás bogarának."

Török Áron a forgatáson

Hannát a Jófiúk és a 200 első randi című sorozatokból ismert Kovács Panka alakítja, a dörgedelmes hangú narrátor pedig Kertész Péter. Török Áron az ELTE-BTK magyar szakán végzett 2005-ben. Azóta vágóként dolgozik. Korábbi rendezései: The Cold Calls (2008), Marriage_082910 (2010), Viktória profilja (2014).

A Hanna Bisztrója júniusban készült el, most kezdik el a fesztiváloztatását. Akinek felkeltette az érdeklődését, a produkció Facebook-oldalán értesülhet a majdani vetítésekről. A film az I'm FILM és a Cinematic Studio támogatásával, Csernai Judith, Nagy Walter Áron és Kulcsár Arthur Barna producerek segítségével született meg.