A 27 éves Ben Crowe barátai segítségével készítette el a filmet, a főszerepet bátyja Daniel alakítja, akinek ez volt az első filmszerepe. A filmet - Kenyeres Bálint Before Dawn című alkotásával együtt - több mint 3000 nevezés közül választották ki a kilenc versenyfilm közé. 

A forgatási munkálatok az idei év hétvégéin folytak, a londoni Covent Gardenen. Crowe, aki korábban vasúti pályamunkásként is dolgozott és jelenleg a brit Alkotmányügyi Hivatal (Department for Constitutional Affairs) alkalmazásában áll, nemcsak írta és rendezte a filmet, de ő is vette fel az anyagot, amit aztán otthoni számítógépén vágott meg. Barátnője, a 28 éves Preti Taneja társírói és produceri feladatokat látott el. A 29 éves James Brown producerrel kiegészülő trió saját pénzből készítette el a 10 perces filmet, melynek 400 fontos költségvetése brit léptékkel mérve csak jóindulattal súrolja alulról a low-budget kategóriáját.

"Olyan az egész, mint egy tündérmese. Egyikünk sem járt filmes iskolába. Amikor Ben eladta a mandolinját, hogy kamerát vegyen a pénzből, úgy gondoltuk megcsináljuk. A doppelganger mítoszról szól a film, arról, hogy mi történik, ha valaki találkozik saját alteregójával.” mondta el Taneja, majd hozzátette, hogy szabadidejükben írták meg a forgatókönyvet és hogy amikor a film készen volt, összeírtak egy hatalmas listát azokról a filmfesztiválokról, ahol szeretnék bemutatni.

"Nem keltünk volna fel hideg nyirkos hétvégi reggeleken, hogy megcsináljuk a filmet, ha nem hittünk volna benne. Persze így is óriási meglepetésként ért minket a Cannes-i szereplés híre.”

Ben Crowe korábban egy háromperces dokumentumfilmet készített, What would Jesus do? (Jézus mit tenne?) címmel, melyet a Channel 4 sugárzott. „Amikor felhívtak Cannes-ból, hogy a film bekerült a programba éppen dolgoztam és azt hittem, hogy James, a producer szórakozik velem. Ez egy hihetetlen nagy dolog bárkinek, de a mi kis független csapatunknak egy álom valósult meg.” mondta el a rendező a BBC-nek.

Andy Cole, a Film London szóvivője szerint „fantasztikus, hogy egy ilyen szűkös költségvetésű film ilyen eredményt el tud érni. A jó filmhez jó ötlet kell és a mai technikával már bárki elkészíthet egy jó filmet párszáz fontból.”