A The Duke of Burgundy hazai díszbemutatója rendkívüli volt, mivel a film magyar alkotói – többek között Fekete Mátyás vágó, Pater Sparrow díszlettervező, Cseh Renátó művészeti rendező, Mihalek Zsuzsa berendező, Kraszkó Zita színésznő és Kemény Ildikó producer (Pioneer Pictures) – mellett a film nemzetközi gárdája is képviseltette magát az eseményen. A vörös szőnyegen felvonult Peter Strickland rendező, Sidse Babett Knudsen és Chiara D’Anna főszereplők, illetve az angol producer Andrew Starke.

A pikáns, erotikus töltetű és olykor zavarba ejtő film hősnője, a fiatal Evelyn (Chiara D’Anna) cselédlányként dolgozik egy kastélyban, de rendszeresen elkésik munkából, mire úrnője, Cynthia (Sidse Babett Knudsen) újra és újra szexuálisan megalázza. Ahogy azonban a szadomazochista szerepjáték egyre inkább erotikától túlfűtötté válik, felmerül a kérdés, valójában ki irányít kettejük perverz afférjában: az úrnő vagy a szolgáló?

A bemutató előtt tartott sajtótájékoztatón Strickland elmondta, hogy azért csinálta meg a filmet, mert egy olyan szerelmi történetet akart bemutatni, ahol két embernek teljesen más vágyai és elképzelései vannak a szerelemről, és hatalmi mechanizmusok közt őrlődnek. Egy elhangzó kérdésre kifejtette, hogy Bergman Personáját nem tekintette annyira mintának, sokkal inkább Rainer Werner Fassbinder Petra von Kant keserű könnyei című műve volt hatással rá. Strickland sokat beszélt magyar kötődéseiről is: nagyon szeret hazánkban dolgozni, imádja a klasszikus és kortárs magyar mozit – hosszan sorolta alkotóinkat, Jancsó Miklóstól Hajdu Szabolcson át Mundruczó Kornélig –, a közelmúlt filmjei közül az Utóélet-et emelte ki.

A filmben látható ruhákból a kiállítás keddig látható az Urániában, majd április 19-ig a Puskinba költözik. A The Duke of Burgundy április 30-án kerül a hazai mozikba.