A második Hypewriter győztese a sorozat pilotepizódját a Paprika Studios és az RTL Magyarország közreműködésével és finanszírozásában készítheti el – tehát a Golden Age első része megvalósul, és eljut a közönséghez is. A Hypewriter felhívására kevesebb mint egy hónap alatt 30 országból 160 pályamű érkezett. A döntőbe nyolc, különféle műfajú sorozat ötlete jutott be: volt köztük, társadalmi szatíra, politikai thriller és természetfeletti családi dráma is. A nyolc döntős – fiatal magyar és külföldi tehetségek – a kedd délelőtti eseményen mutatta be televízióssorozat-ötletét az elismert nemzetközi televíziós szakemberekből álló zsűri előtt.

A Hypewriter 2019-es döntősei (fotó: Hypewriter)

A nyertes, a Golden Age a zsűri szerint erős, átgondolt és meggyőző sorozatterv. Mind megvalósítása, mind a kereskedelmi televízióban, nagy közönség előtt való forgalmazása ígéretes. A zsűri továbbá nagy lehetőséget lát a történet és a karakterek sokoldalú fejlesztésében. Az alkotópáros egyik tagjának, Bendi Balázsnak a nevét többek között a Barátok közt írójaként ismerheti a sorozatkedvelő közönség. A sorozat pilotepizódja az RTL Magyarország és a DRG televíziós forgalmazó támogatásával a Paprika Studios gyártásában készül el.

Az elkészült alkotást az RTL Klub tűzi műsorra várhatóan 2020-ban. A rendkívül erős mezőnyre való tekintettel a zsűri értékelésében a nyertesen kívül további három projektet emelt ki: a Border Tales (Nagy Levente), a The Holy Family (Osváth Gábor) és a The Prophets (Árpa Attila) című terveket, amelyekben nagy koprodukciós lehetőségek rejlenek. A fenti sorozattervek mind a Paprika Studios fejlesztési műhelyébe kerülnek, azaz forgatókönyvírók és televíziós szakemberek segítik a tervek fejlődését. A Hypewritert 2020-ban is megrendezik, még több szakmai programmal, valamint újabb kiváló sorozatötletekkel.

Forrás: Hypewriter / Borító: Bendi Balázs, Erdődy Adrienn és Kolosi Péter (Fotó: Hypewriter)