Menjünk tovább! Bizonyos filmek megítélésében a számok is kimutatják, hogy időközben Oscar-díjak adódtak át, következék tehát a pont erre az alkalomra időzítve bemutatott Milk. Sean Penn "Szégyeljék magukat!"-felkiáltását nyugodtan magunkra vehetjük, mert akármennyire is konvencionálisra sikeredett a San Francisco-i politikus biopicje, a főszereplő miatt 1438-nál több nézőt érdemelne a Milk, amely így a 17. helyet csípte el. De hát a mozik látogatottsága nem az érdemek alapján dől el, hallom megint a futballista kórust a háttérből. Hát mindenesetre ez a ziccer kimaradt.

Ha azt mondom, Will Smith, azt mondod, böhönc népszerűség? Meglehet, bár a tapasztalt boldogságkutató Gabriele Muccino filmje, a Hét élet mintha nem vonzotta volna annyira a Sötét zsaruk nézőközönségét, legalább is a 3553 néző erre enged következtetni.  Emlékezzünk meg a magyar mezőnyről is: a Kaméleon épp kiesni készül a top 20-ból, 627 nézővel a 20.(86862 az összlétszám), a Valami Amerika 2 a 12. 2892-vel (249 906), a Gyöngyössy-féle Papírkutyák a 9. 4525 nézővel (a második hétre 35%-os mínusz ez, mintha a recyclingot nem értékelné a közönség annyira), míg a heti honi nyertes persze a Made in Hungaria 7801 nézővel, 74 969 össznézőszámmal. Én már nagyon várom az Álom.netet!

A 3.-4. helyen osztozik a Kutyaszálló és a Véres Valentin 3D (előbbi a 4., de majdnem 2000-rel többen ültek be rá, mint a véres-májas filmre, lásd fenti eszmefuttatásocska). Ezekről ne többet, térjünk vissza az Oscar-díjra: amint kiderült, hogy a Gettó milliomos legutolsó stábbüfése is megkapta a kis szobrocskát, 15 451-re ugrott fel a látogatóinak száma, ami 38%-os növekedés a premierhéthez képest. A top20-ban emelkedésre egyáltalán még egy film volt képes, a Szafari 3D 2%-os pluszban zárt, nyilván egy kiterjedtebb biológiafakultációnak köszönhetően. Ez tehát szép munka volt, Danny Boyle, valószínűleg nehezebb, mint Bihar tartományban forgatni 40 fokban.

Az első helyezettnek pedig gratulálunk, még ha Nem is kellesz eléggé, vagyis Nem kellesz eléggé, micsoda cím. Ezer sztár tündököl Ken Kwapis filmjében Scarlett Johanssontól Ben Affleckig, 17794 nézővel afféle búfelejtő, poszt-Valentinos első helyezettünk lett. Én azt mondom, jöjjön végre az Álom.net!

forrás: odeon.hu