Szórakoztatóipari triptichon

A Látogató kultúrközi meséje talán az itthoni tragikus események hatására is 576 nézőt vonzott (hány tájékozatlan Konrád György-rajongó lehetett közöttük?), most hirtelenjében nem tudom, hogy ez sok vagy kevés, inkább hajlok a pozitív olvasatra, tehát hogy sok. Vagyis hát... Vegyük figyelembe, hogy a Véres Valentine 3D premier előtt beelőzött, és 4076 nézővel a 9. lett. Hát kb. ezek lennének az arányok békevágy és láncfűrészelés között?

A mezőny jól összesűrűsödött a második hétre, a 104 ezernél is több néző elég igazságosan osztozott meg a koncon, az Elcserélt életek pl. 6468 nézővel szorult a Valami Amerika 2 mögé. Na, és ki győzött a premierfilmek szörnyű csatájában? Hát a garantált minőségű, szabadalmaztatott hülyéskedés, A Rózsaszín Párduc 2 Clouseau felügyelőstül, Steve Martin-ostul, egy, a valósággal még véletlen kapcsolatban sem lévő film: 11 888 nézővel ő a 4. (ha egy nagyobb család még beül rá, már ezé a filmé a bronzérem).

Az első három helyen osztozókra is érdemes egy panorámai pillantást vetni: 3. a Volt (11897), a 2. a BBke (azaz Benjamin Button különös esete, 14 511, összesítésben 41 282), első pedig a Made in Hungária (17 739, alles zu sammen 46 411). Fenyő Miki tehát egy kis animált kutyussal és a koravén Brad Pitt-tel sétál kézen fogva, azt hiszem, idillre szomjazó lelkünknek ennyi elég is zárásnak. 

(forrás: odeon.hu)